2 WhatsApp op 1 telefoon: de mogelijkheden

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je wil twee verschillende WhatsApp accounts gebruiken op een en dezelfde telefoon. Vaak wordt gezegd dat dit niet kan. Fout gedacht want 2 WhatsApp op 1 telefoon is echt mogelijk. Hierbij maak je gebruik van een specifieke applicatie die je op de smartphone installeert.

Slechts één account per telefoonnummer

Je kunt geen twee WhatsApp accounts met een en hetzelfde telefoonnummer maken. Wil je dus 2 WhatsApp op 1 telefoon, dan heb je ook twee aparte telefoonnummers nodig. Dit mag een (ongebruikt) prepaid simkaartje zijn. Je kunt dus gewoon een tweede telefoonnummer kopen, hier een WhatsApp account aan koppelen en vervolgens het nummer niet meer gebruiken. Je account blijft gewoon bestaan.

Koop een prepaid kaart (vanaf € 0,99)

Bewaar het kaartje totdat je een WhatsApp account hebt aangemaakt. Je ontvangt op het tweede telefoonnummer namelijk een verificatiecode. Die moet je invoeren om het account te activeren. Dit betekent dat je het simkaartje tijdelijk in een smartphone of gsm moet stoppen.

WhatsApp klonen – voor Android smartphones

Heb je een Android smartphone, dan kun je bij veel toestellen WhatsApp klonen. Zorg er allereerst voor dat de applicatie op je smartphone staat geïnstalleerd. Download hem alleen vanuit de Google Play Store, dat is het meest veilig. Doorloop nu de volgende stappen:

  • Open de instellingen app
  • Tik op Apps
  • Ga naar de instellingen Klonen/ App tweeling/ Dual-app
  • Zoek in de lijst naar WhatsApp
  • Zet de schakelaar op groen

Controleer of je nu tweemaal WhatsApp in het app overzicht terugziet. Je kunt het ook bekijken door naar het startscherm van je smartphone te gaan. Blader naar de laatste pagina, als het goed is moet hier nu de gekloonde WhatsApp staan. Vervolgens kun je die tweede WhatsApp instellen met het tweede telefoonnummer. Dus niet met het nummer waar je WhatsApp normaal mee gebruikt.

WhatsApp Business

Speciaal voor bedrijven is WhatsApp Business ontwikkeld. Dit maakt het voor bedrijven makkelijk om met hun klanten te communiceren. WhatsApp Business is niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren beschikbaar. Je vindt hem in de Google Play Store of in de Apple Store.

Download en installeer WhatsApp Business. Stel hem nu in met het tweede telefoonnummer. Je hoeft het tweede telefoonnummer niet actief te gebruiken. Na het activeren van het account kun je de bijbehorende simkaart gewoon opzij leggen.

Parallel Space-Multi Accounts

Deze methode is alleen geschikt voor Android smartphones. Installeer de app Parallel Space-Multi Accounts. Deze applicatie maakt het mogelijk om apps op je smartphone te klonen. Ideaal wanneer dit middels de eerste methode niet werkt.

Het mooie aan ‘Parallel Space-Multi Accounts’ is dat het je de mogelijkheid biedt om meerdere apps te klonen. Bijvoorbeeld WhatsApp, Snapchat, Facebook, Instagram of Uber. Dit ding biedt je ook de mogelijkheid om bepaalde apps op je smartphone te verbergen, zodat ze niet zichtbaar zijn voor gezinsleden of vrienden. Ook ideaal om apps voor je werkgever of collega’s te verbergen.

Gekloonde apps voorzie je van een eigen thema. Die thema’s moet je wel nog even downloaden in de speciale Thema Store die bij deze app hoort. Hoe dan ook, dit is echt een perfecte manier om 2 WhatsApp op 1 telefoon te gebruiken.

Bekijk nieuwste smartphones inclusief prijs

WhatsApp Web (webversie)

Heb je een tweede telefoonnummer maar krijg je geen tweede WhatsApp op je smartphone geïnstalleerd? Dan is er altijd nog WhatsApp Web. Dit is de webversie die je op je computer of gebruikt.

Je moet hiervoor eerst WhatsApp op je smartphone hebben gestaan. Vervolgens open je de webversie op de computer of de laptop. Scan de QR code die zichtbaar is. Nu wordt WhatsApp op het scherm van je PC of laat weergegeven.

Het is niet verstandig om WhatsApp van je smartphone te verwijderen. WhatsApp Web vraagt namelijk regelmatig om opnieuw in te loggen. Je moet dus weer opnieuw de QR-code scannen. WhatsApp Web is wel handig wanneer je niet tussen twee WhatsApp accounts wil switchen, maar gewoon eentje op de PC of laptop wil bekijken. Ook praktisch wanneer je aan het werk bent, zo hoef je niet telkens op je smartphone te kijken.

Wees voorzichtig met malafide apps

Je wil twee WhatsApp op één telefoon. Er zijn wat applicaties die deze belofte doen. Maar wees hier voorzichtig mee, want je weet niet wat je daadwerkelijk installeert. Het kan zomaar zijn dat je malware mee naar binnen haalt, en dat wil je echt niet.

Gebruik daarom alleen bovenstaande methoden om 2 WhatsApp accounts op 1 smartphone te gebruiken. Overigens is het ook niet nodig om hiervoor te betalen, alles is gratis in gebruik.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

2 WhatsApp op 1 telefoon: de mogelijkheden
Schuiven naar boven