De 5 beste sites om grappige foto’s te maken

Ben je op zoek naar de 5 beste sites om grappige foto’s te maken? Maak van je normale foto iets leuks of grappigs. Perfect om op social media of met vrienden te delen. Ik heb de 5 beste websites waar je grappige foto’s kunt maken op een rij gezet.

Je foto’s pimpen

Je foto’s pimpen betekent versieren, grappiger maken of er iets aan toevoegen. Een foto bewerken is erg populair. Je ziet bewerkte foto’s veel op social media maar ook op fora voorbijkomen.

Voor het bewerken van een foto heb je veel aan een fotobewerkingsprogramma. Bekende software is Photoshop. Deze software installeer je op laptop of pc. Je betaalt voor de nieuwste versie tussen de € 90 en € 140.

Bekijk fotobewerking software

Vind je dit te duur? Bekijk dan de 5 beste sites om grappige foto’s te maken. Hier hoef je voor het bewerken van foto’s niks te betalen.

1. Photo Lab

Een absolute aanrader is Photo Lab, waarbij je via je pc of smartphone foto’s bewerkt. Photo Lab heeft een aantal bijzondere effecten waaronder het verwijderen van de achtergrond of een geheel nieuwe achtergrond toevoegen. Je kunt van een foto ook een cartoon, schilderij of echt kunstwerk maken.

Monteer het hoofd op een dier of object, ook een van de leuke effecten. Daarnaast voeg je kleuren of lichteffecten toe. Voordeel van Photo Lab is dat het gratis in gebruik is. Download je de applicatie voor iOS of Android dan moet je er wel rekening mee houden dat je reclame in de app voorbij ziet komen. De makers moeten er toch op verdienen.

2. Afterlight

De applicatie Afterlight is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone. Je betaalt rond de € 0,80 voor deze app, dat valt nog wel mee. Bijna gratis dus. Afterlight heeft uitgebreide filters, lichteffecten en je kunt foto’s in een bepaalde vorm uitsnijden.  Deze app ontvangt van gebruikers een gemiddelde score van 4,7 (van de 5 sterren).

Houd er rekening mee dat Afterlight niet via een website te benaderen is. Hierdoor behoort deze misschien niet tot de 5 beste sites om grappige foto’s te maken maar wanneer je een smartphone hebt is deze app zeker de moeite waard.

3. Photofunia

De 5 beste sites om grappige foto’s te maken, ga ook eens langs bij Photofunia. Dit is gewoon een website maar er zijn ook applicaties voor iPhone, Android, BlackBerry en Windows smartphones verkrijgbaar.

Photofunia is zeer uitgebreid en biedt diverse filters, effecten, achtergronden en nog veel meer. Na het bewerken kun je de foto opslaan of delen via social media. Ook leuk: de foto als e-card verzenden.

4. Loonapix

Ken je de website Loonapix al? Hier kun je een foto bewerken of bijknippen. Maar je kan ook de foto inlijsten of er een kunstwerk van maken. Daarnaast heb je keuze uit verschillende gezichtseffecten.

Het is eigenlijk heel eenvoudig, in het hoofdmenu selecteer je wat je wil doen. Daarnaast klik je op een van de mogelijkheden. Nog even je foto uploaden en toevoegen. Je ziet direct het resultaat. Op het einde kun je de foto downloaden, wijzigen of het effect veranderen. Maar ook de foto delen via de diverse social media knoppen. Loonapix behoort zeker tot een van de beste websites om je foto’s te pimpen.

5. Fun Photo Box

Je moet even naar de website van Fun Photo Box gaan want ze hebben aardig wat foto-effecten waarmee je de meest grappige foto’s creëert. Kies uit een Facebook cover, foto-effect, animatie, filters, face effect of foto editer. Je foto uploaden en klaar is kees, zo eenvoudig is het.

Heel leuk zijn de zogenaamde animations. Hierbij maak je van je foto een gif-plaatje zonder dat het al te veel moeite kost.

Bonus: Funny Photo Maker

Op zoek naar gratis software om je foto’s op een grappige manier te bewerken? Snapchat is hier een bekende in, met deze applicatie maak je je eigen grappige foto’s. Dit doe je met de vele effecten en filters. Maar je hebt ook de gratis software Funny Photo Maker. Hierbij bewerk je foto’s niet op je smartphone maar op de computer of laptop.

Deze software beschikt over verschillende effecten en sjablonen. Ook maak je gebruik van een breed aanbod filters, achtergronden en scenario’s. Deze software moet je voor gebruik wel installeren op PC of laptop, anders werkt het niet.

5 beste sites om grappige foto’s te maken: betrouwbaarheid

Bovenstaande sites om grappige foto’s te maken zijn betrouwbaar. Dit betekent dat er geen virussen of schadelijke software op de website te vinden is. Het kan echter altijd voorkomen dat dit vroeg of laat toch gebeurt.

Uitgezonderd van nummer twee (Afterlight) zijn de overige websites of applicaties gratis in gebruik. Bezoek altijd de originele website. Moet je onverwacht toch betalen voor het gebruik van software of een applicatie? Bekijk dan of dit wel klopt, uiteraard kan de maker dit nu gratis aanbieden maar er later toch geld voor vragen.

Goedkope fotobewerkingssoftware

Liever betrouwbare fotobewerkingssoftware op je pc/laptop maar hier niet te veel voor betalen? Naast Photoshop zijn er voordelige alternatieven. Bijvoorbeeld Corel Painter Essentials waar je minder dan € 50 voor betaalt. Of Corel PhotoMirage waarbij je prachtige fotoanimaties maakt. Deze software kost rond de € 60.

Bekijk de goedkoopste fotobewerkingsoftware

Alle software wordt geleverd inclusief licentie, dit betekent dat je er onbeperkt gebruik van mag maken. Je zit dus niet vast aan een maandelijks of jaarlijks abonnement.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

De 5 beste sites om grappige foto’s te maken
Schuiven naar boven