AAA batterijen

De beste AAA batterijen met een lange levensduur. Bekende merken zijn die van Philips, Duracell en Varta. Er zijn ook goedkopere huismerken verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit oplaadbare AAA batterijen of wegwerp penlites. Al deze batterijen zijn geschikt voor in een draadloze muis of hoofdtelefoon, afstandsbediening, speelgoed en andere apparaten.

Potloodbatterij kopen

De verschillende batterij maten is soms verwarrend. Bijvoorbeeld batterij AA & AAA, verschil is voor sommige nauwelijks merkbaar. AAA batterijen noem je ook wel de potloodbatterij of microbatterij. Deze batterij is een stuk kleiner dan de AA (penlite). Dat hij potloodbatterij heet is eenvoudig te verklaren: deze batterij is net zo dik als een potlood. Daar herken je deze batterijmaat dus aan.

Zoek je een batterij voor afstandsbediening tv? Dan kom je vrijwel altijd bij AAA batterijen uit. Het komt zelden voor dat hier een andere batterijmaat in moet.

Welke AAA-batterijen zijn het beste?

Moeite om een keuze uit het ruime aanbod te maken? Begrijpelijk, want welke AAA batterijen zijn het beste? Hiervoor moet je naar het type batterij kijken. Je hebt de lithium AAA-batterij, maar de alkaline zal je het vaakst tegenkomen. Daarnaast heb je nog de oplaadbare AAA batterijen.

Alkaline AAA batterijen zijn het goedkoopst. Deze hebben een lage zelfontlading en zijn geschikt voor apparaten met een laag energieverbruik. Bijvoorbeeld een wandklok, wekkerradio, afstandsbediening of iets anders. Heb je batterijen nodig voor speelgoed of een fotocamera? Dan kun je beter voor een lithium AAA batterij gaan.

Oplaadbare AAA-batterijen zijn geschikt voor apparaten die je intensief gebruikt. Speelgoed of radiografisch bestuurbare modellen. Dit zou batterijen kun je namelijk vele keren opnieuw opladen.

Soorten batterijen

De vraag is welk merk het beste is. Het is een feit, je hebt verschillende soorten batterijen. Welk merk batterij is het beste? Die van Varta en Duracell komen goed uit de test. De duurdere merken zijn wel eens vergeleken met huismerken. Toen bleek dat huismerken beter waren, maar de test was niet waterdicht. De merkbatterijen waren namelijk een stuk ouder, en daar draait het om.

Koop daarom batterijen van een populair merk door een hoge doorloop. Zo weet je zeker dat de batterijen niet lang bij de verkoper liggen. Hierdoor verliezen de batterijen nauwelijks aan lading.