Acculader brommer

Heb je een brommer, dan heb je misschien ook een acculader brommer nodig. De accu helpt de motor met starten. Een lege accu is niet zo praktisch, daarom heb je dus behoefte aan een brommer acculader. Je hebt keuze uit een normale lader of een druppellader. Deze laatste voorkomt dat de brommeraccu weer snel leegloopt.

Welke acculader voor brommer?

Bij een acculader brommer kopen is het heel belangrijk om te kijken of deze ook specifiek voor brommer accu’s bedoeld is. De meeste universele acculaders en druppelladers voldoen aan deze eisen. De beste brommer acculader is die van Charge-IT, Dunlop, CTEK of een van de andere bekendere merken. Let erop dat je voor een 12 volt acculader gaat.

Kun je een brommer accu opladen? Natuurlijk kan dat, want ook deze accu’s kunnen vroeg of laat leeglopen. Veel mensen rijden kleine stukjes met hun brommer. Dit betekent dat de accu tijdens het rijden onvoldoende wordt opgeladen. Telkens lekt er wat lading uit de accu weg, totdat hij uiteindelijk leeg is. Met een lege accu kun je de brommer moeilijk tot helemaal niet starten. Dus ja, je kunt een brommeraccu opladen.

Hoe werkt een acculader brommer?

Feitelijk werkt een acculader brommer hetzelfde als acculaders voor de auto, scooter, motor of boot. De acculader maakt van 230 volt wisselspanning een gelijkspanning. Hierbij wordt het voltage verlaagd naar 12 of 24 volt. Dit zijn technische specificaties die je niet hoeft te weten. Hoe moet je de brommer accu opladen? De acculader is voorzien van twee klemmen die je op de accu zelf aansluit. Dit staat altijd in het boekje van de brommer beschreven maar deze handleiding vind je ook op het internet.

Hoe lang duurt het om een brommer accu op te laden? De eerste 75% is binnen drie uur opgeladen. Het overige gedeelte duurt tussen de 3 en 6 uren. Wist je trouwens dat je als brommer acculader gewoon voor een druppellader kunt gaan? Je kunt met een druppellader een lege accu opladen maar ook de accu in goede conditie houden.

Acculader brommer kopen

Je hebt aardig wat over acculaders voor brommers gelezen. Nu wordt het tijd om een acculader brommer te kopen. Op zich zijn deze niet zo heel duur. Voor een goede brommer acculader betaal je tussen de € 35 en € 70. Je hebt ook duurdere modellen maar dan kom je bij de professionele acculader uit. Voor je brommer is dit niet altijd nodig.

Houd er rekening mee dat veel van deze acculaders geschikt zijn voor verschillende voertuigen accu’s. Aan de andere kant kun je een brommeraccu niet op elke willekeurige autoaccu lader aansluiten. Kies daarom altijd voor laders die je hierboven ziet staan.