Acculader scooter

Een acculader scooter nodig? Je hebt keuze uit acculaders voor elektrische- of benzinescooters. Wanneer je voor een acculader scooter gaat dan kun je het beste een druppellader kopen. Dit voorkomt dat de accu tussentijds leegloopt. Het is nooit aan te raden om een starterbooster te gebruiken, hiervan kan de elektronica kapotgaan. Gelukkig is er voldoende keuze uit de beste acculaders.

Welke acculader voor scooter?

Het is echt niet nodig om een hele dure acculader te kopen, met een voordelig apparaat kom je ook prima weg. Welke acculader voor de scooter? Het is belangrijk dat deze lader een niet te hoog vermogen levert, anders blaas je de accu van de scooter op. Aan de andere kant moet het vermogen natuurlijk ook niet te laag zijn.

Een prima keuze is de Charge-IT, Vertrex of de Dunlop acculader. Ook die van Strex, Fulbat of CTEK is geschikt voor het opladen van scooter accu’s. Bekijk altijd of er specifieks staat vermeld dat de lader ook geschikt is voor een scooter accu. De modellen die je hierboven vindt betreffen allemaal acculaders voor scooters.

Kun je een scooter accu opladen?

Sommige mensen vragen zich af of je een scooter accu kunt opladen. Ja dat kan en is in sommige gevallen zelfs noodzakelijk. Het probleem is dat de accu tijdens het rijden met de scooter minimaal wordt bijgeladen. Dit komt omdat mensen vaak korte ritjes met de scooter maken. Daarom kun je het beste een druppellader aanschaffen. Met een druppellader voorkom je dat de scooter accu voortijdig leegloopt.

Nog een voordeel van een druppellader is dat je de accu gedurende lange tijd kunt opslaan. Zo kun je de scooteraccu wel drie maanden ongebruikt laten liggen. Hierna zul je echt even moeten controleren of de accu nog voldoende vermogen heeft. Hoe lang duurt het om een scooter accu op te laden? De meeste accu’s zijn in 3 uur tijd voor driekwart opgeladen. De laatste 25% duurt wat langer, gemiddeld tussen de 3 en de 6 uur.

Acculader scooter kopen

Je wil een acculader scooter kopen, met welke prijs moet je rekening houden? Gemiddeld kost een scooter acculader tussen de € 28 en € 70. Die hele goedkope modellen kun je beter niet nemen, de kwaliteit is hier erg laag van. Meer als € 70 uitgeven is ook niet altijd nodig, tenzij je regelmatig meerdere accu’s op moet laden.

Kan je rijden op een scooter zonder accu? Wanneer de motor geen stroom krijgt geleverd via de accu kan deze niet starten. Toch is er altijd een omweg om de scooter zonder accu te starten. Overigens kun je wel rijden op een scooter zonder accu. Een en ander hangt wel weer van het merk en model af.