Beste airco voor appartement

Bijgewerkt: 27 januari 2023

In de zomer kunnen we allemaal wat verkoeling gebruiken. In een appartement is dit vaak lastig, want je zit opgesloten tussen verschillende ‘woningen’.  In dit geval is een draagbare airconditioner een goede keuze, maar je kunt ook voor een vaste unit gaan. Een airco moet vooral bij de ruimte van het appartement passen.

Inventum AC905W airconditioner

Deze draagbare airco is misschien wel de beste keuze wanneer je in een appartement woont. Hij is namelijk compact en makkelijk verplaatsbaar. Hij werkt met een afvoerslang naar buiten, waarbij de raamafdichtkit bijgeleverd wordt.

Dit model is geschikt voor ruimtes van 20 m² (hoge warmtelast) tot 33 m² (lage warmtelast). Met energielabel A is de Inventum AC905W zuinig in gebruik. Hij heeft een geluidsniveau van 63 dB, wat voor een appartement heel acceptabel is. Je kunt hem zelfs op de slaapkamer plaatsen zonder er wakker van te worden.

Hij heeft een windbereik van 5 meter, perfect voor kleinere tot middelgrote ruimtes. Maak gebruik van drie verschillende modi waaronder koelen, ventileren of ontvochtigen. De temperatuur is instelbaar van 16 °C tot 31 °C. Ook is er een slaapstand aanwezig. Installatie en bediening is betrekkelijk eenvoudig.

Inventum AC905W – bekijk de prijs

BluMill Smart Airco

De installatie van een vaste airco levert bij veel appartementen problemen op. Er is namelijk toestemming van de verhuurder nodig om een buitenunit te plaatsen. Daarom kiezen veel bewoners voor een mobiele airco, die zeer effectief werkt.

De BluMill Smart Airco is een modern apparaat dat niet alleen perfect koelt maar ook ontvochtigt. Dit betekent een gezond klimaat binnenshuis. Hij is uitermate geschikt voor appartementen of ruimtes van 20-33 m². Met een geluidsniveau van 65 dB is hij iets luidruchtiger, maar nog steeds acceptabel.

Dit model staat op wielen en is hierdoor eenvoudig verplaatsbaar. Dit maakt het een goede keuze voor gebruik in het appartement, op kantoor of de hobbykamer. Stel de temperatuur voor het slapen gaan in, waardoor deze langzaam terugloopt. Zo val je goed in slaap en word je ‘s nachts niet van de hitte of teveel kou wakker.

Alles is handmatig in te stellen, maar ook via de speciale app voor Android of iOS. Installeer deze applicatie op je smartphone of tablet en houd controle over de beste airconditioner voor het appartement.

BluMill Smart Airco – check de voorraad

Luchtkoeler zonder slang

Het is niet altijd praktisch om een airco met slang naar buiten toe te installeren. Je moet hierbij altijd rekening houden met plaatsing vlakbij een raam. Het alternatief is een luchtkoeler zonder slang, die tevens als luchtbevochtiger werkt. Dit soort modellen is beperkt verkrijgbaar, terwijl er wel degelijk vraag naar is.

De capaciteit ligt wel wat lager, ergens tussen de 14 en 22 m². Met energielabel A++ is dit model wel ontzettend zuinig in gebruik. Ook het geluidsniveau valt ontzettend mee en ligt rond de 40 dB. Hij werkt middels een afstandsbediening, helaas niet met een applicatie voor de smartphone of tablet.

De luchtkoeler zonder slang is overal neer te zetten, dit hoeft dus niet bij een raam of deur te zijn. Hij werkt perfect tegen warmte, een droge kamerlucht en stof en vezels in de lucht. Want hij weet namelijk ook perfect de lucht te filteren. Dit model is voorzien van een uitschakelttimer (looptijd van 9 uur).

Luchtkoeler zonder slang – adviesprijs

Wel of geen toestemming voor het plaatsen van een airco

Voor een mobiele airco heb je geen toestemming van de Vereniging van Mede-eigenaars of de verhuurder nodig. Je kunt hem probleemloos installeren en in gebruik maken. Maar let op bij het plaatsen van een monoblock unit of split airco, die altijd uit een buitenunit bestaat. Die buitenunit moet je op het dak of tegen de gevel monteren, soms is hij ook op het terras te plaatsen.

Bij plaatsing op het eigen balkon kan dit soms zonder toestemming. Houd er wel rekening mee dat buren mogelijk kunnen gaan klagen, bijvoorbeeld door lekkage van water of het geluid dat een buitenunit produceert. Dan zit je alsnog aan het vragen van toestemming vast, die je helaas niet altijd krijgt.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Beste airco voor appartement
Schuiven naar boven