Akoestische gitaar

Een akoestische gitaar kopen? Dit kan in de muziekwinkel maar net zo makkelijk online. Je vindt namelijk een ruim aanbod akoestische gitaren. Bijvoorbeeld de klassieke gitaar of de western gitaar. Je hebt keuze uit verschillende modellen en kleuren. Een akoestische gitaar is niet zo duur, hierdoor kan iedereen (leren) gitaar spelen.

Akoestische klassieke gitaar verschil

Vaak wordt de akoestische gitaar in één adem met de klassieke gitaar genoemd. Op zich begrijpelijk want deze twee lijken ontzettend veel op elkaar. Toch is er een verschil tussen akoestische en klassieke gitaar. Een akoestische gitaar heeft een smallere hals en is voorzien van staalsnaren of soms nikkelsnaren. Hierdoor is deze makkelijker te bespelen en ervaar je een luidere klank.

Wil je een helder geluid, dan kom je bij de western gitaar uit. Terwijl een klassieke gitaar juist een zogenaamd zoet geluid produceert. Het is dus even uitzoeken welk type akoestische gitaar het beste bij je past. Wat is de beste akoestische gitaar? Veel verkochte merken zijn Gomez, Fender of Fazley. Maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar.

Voor beginners of gevorderden

Wat is een goede akoestische gitaar voor beginners? Feitelijk is dit elke klassieke, akoestische of western gitaar. Dit soort gitaren zijn betaalbaar en hebben een mooi geluid. Let wel een beetje op de kwaliteit. De goedkoopste akoestische gitaar voor beginners is verkrijgbaar vanaf € 55. Wil je een betere kwaliteit, reken dan op een prijs van € 69 tot € 99.

Voor gevorderden zijn er betere modellen verkrijgbaar. Deze beginnen vanaf € 99 en lopen op tot € 199. Wat is de beste akoestische gitaar voor volwassenen? De standaardmaat voor volwassenen is 4/4. Ben je kleiner, heb je kortere armen of minder grote handen, dan kom je bij gitaarmaat 3/4 uit.

Goedkope akoestische gitaar

Een goedkope akoestische gitaar kopen, dat doe je natuurlijk online. Je hebt voldoende keuze in verschillende merken, modellen of kleuren. Een goedkope akoestische gitaar is een goed leerinstrument voor beginners, amateurs, kinderen of volwassenen. Houd er wel rekening mee dat je bij een goedkope akoestische gitaar vaak geen accessoires krijgt bijgeleverd.

Wil je akoestische gitaar spelen dan heb je naast een gitaar ook een plectrum, gitaarhoes en mogelijk een gitaarstandaard nodig. En dan natuurlijk nog muzieklessen of een muziekboek. Daarnaast is het ook mogelijk om online gitaarles te volgen, of je bekijkt instructievideo’s via YouTube.