Autoshampoo

De auto wassen, dat doe je natuurlijk met een goede autoshampoo. Voordeel van een autoshampoo is dat het geen schadelijke ingrediënten bevat. Hierdoor wordt de lak niet aangetast. Tegenwoordig is er veel op het gebied van shampoo voor auto’s verkrijgbaar. Bijvoorbeeld het uitstekende merk Turtle Wax, maar ook Valma en Meguiars verkopen zeer goed.

Voordelen van autoshampoo

Moet je de auto wassen met autoshampoo of Dreft? Veel mensen gebruiken Dreft (afwasmiddel) om de auto te reinigen. In principe kan dit, het haalt namelijk vet weg. Helaas bevat afwasmiddel ook citroenzuur. Het is juist het zuur dat belangrijke oliën van de lak haalt. Daarom is het toch beter om voor een echte autoshampoo te gaan.

Grootste voordeel van autoshampoo is dat het hardnekkig vuil oplost zonder de lak te beschadigen. Daarnaast bevatten veel van deze shampoos extra stoffen je waarmee je de autolak ook nog eens beschermt. Nadeel is de prijs: autoshampoo is natuurlijk duurder dan Dreft. Toch blijkt shampoo voor auto op de lange termijn een betere investering te zijn

De beste autoshampoo

Op zoek naar de beste autoshampoo? Dan kom je toch bij een van eerder genoemde merken uit. Bijvoorbeeld Meguiars of Turtle Wax. Hoe zit het dan met de kwaliteit van een goedkope autoshampoo, bijvoorbeeld gekocht bij de Lidl, Kruidvat of Action? Dit soort autoshampoo’s reinigt minder goed. Bovendien moet je er naar verhouding meer van gebruiken. Op de eindstreep ben je dus alleen maar duurder uit.

Kijk ook eens naar het type autoshampoo. Sommigen laten een beschermende glanslaag nog tijdens het wassen achter. Daarnaast heb je complete pakketten voorzien van een spons en aparte autowax.

Hoe auto wassen met de hand?

Bij het autowassen met de hand is het altijd belangrijk dat je gebruik maakt van twee emmers. De eerste emmer is gevuld met warm water en autoshampoo. De tweede emmer met alleen warm water. Doop de spons of washandschoen in de emmer met sop om de auto te wassen. De tweede emmer gebruik je om de spons of washandschoen uit te spoelen.

Gebruik na het wassen een microvezel doek, oude theedoek of zeem om de auto te drogen. Wanneer je de auto aan de buitenlucht laat drogen dan blijven er witte plekjes op de lak achter.