Autowax

Een stralende auto met autwax, tegenwoordig ook wel autowas genoemd. Dit is een populair middel om de lak van voertuigen te beschermen. Je gebruikt het altijd op een net schoongemaakte auto. Voordeel van autowax is dat je de lak beschermt tegen hitte, vocht en Uv-straling. Ook oxidatie (roestvorming) heeft dankzij autowas minder invloed op de lak. Het resultaat: de auto blijft er langer mooi uitzien.

Autowax op kleur

Je hebt kleurloze autowas (transparant) en autowax op kleur. Wat is het verschil tussen deze twee? Transparante wax kun je voor elke kleur auto gebruiken. Het maakt dus niet uit of je zwarte, rode of juist een witte auto hebt. Autowax op kleur is nog wel iets anders. Grootste voordeel hiervan is dat je de kleur van de lak benadrukt. Denk maar eens aan een zwarte auto die dankzij het gebruik van gekleurde autowas nóg zwarter uitziet.

Kies je voor een autowax op kleur dan is het wel belangrijk dat je de juiste kleur neemt. Met de zwarte variant kan het niet misgaan naar wees een beetje voorzichtig met andere kleuren. De lak kan al snel een ander tintje krijgen. Twijfel je over de kleur, neem dan liever een kleurloze autowas.

Beste autowas voor langdurige bescherming

Je wil dat je auto zo lang mogelijk mooi blijft. De beste autowax beschermt tegen verschillende weersinvloeden. Maar bijvoorbeeld ook tegen pekel in de wintermaanden. Daarnaast laat het de auto optimaal glanzen. Een goede wax mag geen agressieve schuurmiddelen bevatten. Daarom is het zo belangrijk om voor een bekend en goed merk te gaan. Met goedkope autowas weet je nooit 100% of deze kwalitatief wel goed is.

Het best verkochte merk wax is natuurlijk Turtle Wax. Dit is de meest originele autowas die verkrijgbaar is. Deze is ook nog eens van een ontzettend hoge kwaliteit. Dat zie je zeker aan de lak: deze glanst als nooit tevoren. Ook Meguiars is een zeer goed merk.

De wax op de lak aanbrengen

Het is aan te raden vooraf de auto schoon te maken en te polijsten. Dankzij het gladde oppervlak kan de auto was zich goed hechten. Breng de wax in een dunne laag met een zachte doek aan. Laat dit vervolgens 15 tot 30 minuten drogen. Poets nu de wax met een microvezel boek op een zachte doek weg.