Babyboekjes

Samen lezen in een baby boekje. Of het kind van alles laten ontdekken, want veel baby boekjes zitten vol spannende dingen. Bijvoorbeeld een knisperende stof, aaibare vachtjes, een spiegeltje en andere bijzondere dingetjes om te ontdekken. Je hebt ook de babyboekjes voor in bad, die zijn waterdicht. Hartstikke leuk speelgoed voor het dagelijkse badmoment. Je ziet, een baby boekje is niet alleen leuk maar het stimuleert ook de ontwikkeling van je kind.

Het voordeel van een babyboekje

Waarom zou je voor babyboekjes kiezen? Die vraag is heel eenvoudig te beantwoorden: het is goed voor de ontwikkeling van het jonge kind. Een babyboekje staat namelijk vol met verschillende kleuren en vormen. Maar ook geluidjes en dingen die het kind aan kan raken. Babyboekjes stimuleren alle zintuigen waaronder het gehoor, het zicht en de tastzin. Alleen de geur en het proeven wordt niet gesimuleerd, want een babyboekje met geur en smaak zou niet zo veilig zijn.

Waarom is het zo belangrijk om de zintuigen te prikkelen? Vroeg of laat ontwikkelen zintuiglijke waarnemingen zich vanzelf. Op de leeftijd van vier jaar moet het allemaal aanwezig zijn. Niet elk kind ontwikkelt zich op hetzelfde tempo. Babyboekjes kunnen helpen bij het ontwikkelen van de zintuigen.

Samen voorlezen

Niet alle babyboekjes zijn bedoeld om te betasten. Voorlezen is ontzettend belangrijk voor je kindje. Dit doe je met de leukste babyboekje is waarin spannende verhaaltjes staan. Ideaal wanneer je zelf geen verhaaltje weet te verzinnen.

Voorlezen betekent dat je kind aandachtig leert luisteren. Bovendien stimuleer je de fantasie en de concentratie. Een baby voorleesboekje is voorzien van vrolijke plaatjes. Deze plaatjes zijn hartstikke duidelijk en herkenbaar. Je kunt baby’s al vanaf één jaar oud voorlezen.

Het beste babyboek

Natuurlijk ga je voor de beste babyboek is, maar waar moet je voor kiezen. Dat is niet zo eenvoudig te zeggen. Het hangt ten eerste van de leeftijd van je kindje af. Is je baby nog geen jaar oud, kies dan liever voor een zacht en veilig babyboekje. Dit kan je baby veilig betasten en in de mond stoppen. Want tja, dat doen jonge baby’s nu eenmaal.

Kinderen vanaf één jaar oud hebben behoefte aan interactie. Daarom kies je een babyboek dat ook bij deze leeftijd past. Denk eens aan een verhaaltjesboek met vrolijke kleuren en vormen en misschien wel geluidjes. V-Tech heeft een paar van die hele leuke boekjes, speciaal voor kinderen vanaf zes maanden oud.