Babybox

Een mooie babybox (baby box) voor je kindje. Een box baby is niet alleen praktisch maar zorgt ook voor een betere veiligheid. Je kindje kan namelijk ongestoord en veilig spelen maar ook een dutje doen. Ondertussen heb jij je handen vrij. De babybox moet natuurlijk ook mooi in de woonkamer staan, daarom zijn er verschillende merken, modellen en kleuren verkrijgbaar.

Baby box met lade (of zonder)

Erg populair is de baby box met lade. Praktisch want in de lade kun je veel spulletjes kwijt. Denk maar eens aan speelgoed, luiers, verzorgingsartikelen of kleedjes. Daarom kiezen veel ouders ook voor een babybox met lade.

Toch is dit natuurlijk geen vereiste. Je hebt voldoende babyboxen zonder lade. Deze hebben aan de onderzijde een open ruimte. Dit ziet dan ook ruimtelijk uit en kan misschien net beter binnen het interieur passen. Op zoek naar een babybox met lade in zwart? Deze kleur wordt veel verkocht, simpelweg omdat het binnen elke interieurstijl past.

De beste babybox

Wat is nu de beste babybox van dit moment? Een goede vraag want je ziet telkens nieuwe modellen op de markt verschijnen. Een zeer goede babybox is die van het merk Colorful collection, Puck of Cabino. Ook Childhome en de babybox Prénatal doen het erg goed. Daarnaast heb je ook veel merkloze modellen, deze doen zeker niet onder voor kwaliteit.

Het belangrijkste is om naar het materiaal te kijken. De baby box moet natuurlijk van veilig en glad materiaal zijn. In vrijwel alle gevallen is dit hout. Dus spijlen mogen onderling niet meer (of minder) tussenruimte dan 4,5 tot 6,5 cm hebben. Daarnaast mag het materiaal geen splinters op loslatende verf bevatten. Ook is het belangrijk dat eventuele wieltjes kunnen blokkeren. Aan de hand van deze aandachtspunten koop je de beste baby box.

Overige benodigdheden

Of je nu voor een vaste babybox of een baby box opvouwbaar gaat, er zijn nog wat dingen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld een box matras. Het zorgt ervoor dat je kindje zacht en comfortabel ligt. Een matras moet de juiste maat hebben. Hij mag zeker niet te groot zijn, hierdoor kan je kindje ertegenaan komen te liggen en zelfs in ademnood komen. Daarnaast mag het matras ook niet te klein zijn, baby kan dan in de ontstane rand rollen en zo vast komen te liggen.

Wil je geen babybox matras, dan kun je ook een baby boxkleed nemen. Deze is wat minder dik en makkelijk uitwasbaar. Overigens is een boxkleed natuurlijk ook praktisch om het boxmatras te beschermen.