Een babyfoon met camera zonder wifi

De meest moderne babyfoons werken middels wifi. Voordeel hiervan is dat er geen maximum bereik is. Aan de andere kant is dit ook minder veilig (privacy). De beste babyfoon met camera zonder wifi heeft een stabiele verbinding én een helder beeld. Lees welke modellen goed scoren en waar je bij aanschaf op moet letten.

Luvion babyfoons (digitaal)

  • Met duidelijke camera
  • Bereik: 200 m buitenshuis
  • Prijsindicatie: vanaf € 65

De Luvion Essential is de beste babyfoon met camera zonder wifi. Deze kwam in december 2020 als beste uit de test, maar het is nog steeds een zeer goed scorend model. Uiteraard zijn hier nieuwe versies van uitgebracht. Het bereik ligt op 250 m buitenshuis en 50 m binnenshuis. De beeldkwaliteit is zeer goed en helder, waarbij je naar baby kijkt via het 3,5 inch beeldscherm (meegeleverd).

Dit model beschikt over verschillende functies waaronder nachtzicht, meerdere slaapliedjes, een babytimer en weergave van de kamertemperatuur.

De Luvion Easy mag er ook wezen en is het goedkoopste model van dit merk. Hij is betrouwbaar, heeft een duidelijk beeld en natuurlijk een goed geluid. Geschikt voor gebruik overdag maar ook ‘s nachts (nachtzicht).

De meeste modellen van dit merk zijn digitaal, maar er zijn ook wat modellen met wifi. Hierbij is het bereik onbeperkt, maar let dan wel goed op de privacy. De dual mode beschikt over wifi én digitaal bereik. Maar zoek je een goede babyfoon met camera en zonder wifi, ga dan voor de Essential of de Easy.

Bekijk Luvion digitale babyfoons

Alecto babyfoon met camera zonder wifi

  • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
  • Verbinding: digitaal
  • Prijsindicatie: vanaf € 67

Ook weer prettig geprijsd is de Alecto. Hij behoort tot de beste babyfoon met camera (zonder wifi), met een hogere beeldkwaliteit. Ook de geluidskwaliteit is uitzonderlijk goed. Het bereik buitenshuis ligt op ongeveer 300 meter en is hiermee iets beter dan de Luvion. Binnenshuis ligt het bereik rond de 50 m, een en ander is afhankelijk van de aanwezigheid van metalen.

Een goed verkocht model is de DVM-200 inclusief 4,3 inch kleurenscherm (prijs ongeveer € 139). Dit model is 100% storingsvrij en voorzien van nachtzicht. De camera is op afstand te bedienen. Kwam in december 2019 als beste koop bij de consumentenbond uit de test.

De DVM-71 is ook erg populair (ongeveer € 80). Deze wordt geleverd inclusief 2,4 inch scherm en is uitbreidbaar tot vier camera’s. Er is tweeweg communicatie aanwezig waardoor je tegen baby of het kindje praat. Uiteraard via een veilige privé verbinding.

Van het merk Alecto zijn nog meer goede digitale babyfoons met camera verkrijgbaar. Het is aan te raden om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken.

Naar Alecto modellen

Philips Avent

  • Bereik buitenshuis: 300 m
  • Prijsindicatie: vanaf € 139

Een zeer kwalitatief merk op het gebied van de beste babyfoon met camera, zonder wifi, is Philips. De Philips Avent is misschien wat duurder geprijsd maar je bent verzekerd van een veilige privéverbinding. Dankzij de terugpraatfunctie houd je contact met baby, bijvoorbeeld om hem of haar gerust te stellen.

Het bereik buitenshuis ligt op 300 meter, wat uitstekende is. Binnenshuis heb je nagenoeg overal bereik (50 meter). Uiteraard is er nachtzicht aanwezig zodat je ook tijdens de nachtelijke uren toezicht houdt. Verder een energiebesparende Eco modus, niet onbelangrijk. De oplaadbare en draadloze ouderunit gaat tot wel 10 uur mee.

Kalmeer baby met een van de vijf slaapliedjes, ook deze functie is aanwezig. De SCD843/01 is duurder (€ 175) maar heeft een groter 3,5 inch kleurenscherm en beschikt over 2X zoom. Beide modellen worden zeer goed beoordeeld met minimaal 4,5 van de 5 sterren, hiermee zijn het toppertjes.

Bekijk Philips babyfoons + camera (digitaal)

Waarom een babyfoon met camera zonder wifi

Een babyfoon met wifi kan makkelijk gehackt worden. Dit komt omdat wifi hackgevoelig is. Er zit altijd een standaard wachtwoord op de babyfoon. Veel mensen vergeten dit wachtwoord aan te passen. Bovendien is het wifinetwerk bij de meeste huishoudens niet veilig genoeg.

Met de beste babyfoon met camera & zonder wifi loop je nooit tegen dit probleem aan. Een digitale babyfoon is niet te hacken. Heel soms wordt het signaal opgepikt door een andere babyfoon in de buurt. Schakel in dit geval over op een ander kanaal.

Normaal gesproken kiest een digitale babyfoon zelf het juiste kanaal waardoor er een storingsvrije verbinding ontstaat. Hiermee is de babyfoon zonder wifi veilig in gebruik. Aan te raden voor thuisgebruik maar ook om mee te nemen op vakantie.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.