Babyfoon met groot bereik

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een babyfoon bestaat uit een zender (met microfoon en camera) en een ontvanger. De zender verstuurt beelden en/of audio naar de ontvanger toe. Hierbij is een babyfoon met groot bereik belangrijk. De moderne apparaten hebben een ver bereik, maar er zijn ook modellen die al snel met storingen te maken krijgen. In dit artikel de beste babyfoons met een groot bereik.

Needs! Full HD Wifi Babyfoon

  • Wificamera
  • Onbeperkt bereik
  • Prijsindicatie: € 49

Een goede babyfoon met groot bereik is de Needs met camera, bewegingsdetectie, geluid en beveiliging. Dit model werkt middels wifi en heeft hierdoor een onbeperkt bereik. De babyfoon is gebruiksvriendelijk en te bedienen middels een app. Via de app ontvang je ook meldingen bij bewegingen en geluiden. De camera zelf is 80° kantelbaar en 350° te draaien.

Dankzij nachtzicht volg je ook in de nachtelijke uren alles wat zich rondom baby afspeelt. De terugspreekfunctie maakt het mogelijk om via de babyfoon tegen de baby of het kind te praten. Bekijk live beelden of sla opnames in de cloud of op een SD-kaartje op. Hierdoor is deze babyfoon ook geschikt voor het in de gaten houden van de woning, huisdieren of het erf. 

Bekijk Needs! Full HD Wifi Babyfoon

Alecto DBX68GS – outdoor babyfoon

  • Digitaal (geen wifi), alleen geluid
  • Bereik buitenshuis: 1000 m – binnenshuis 150 m
  • Prijsindicatie: € 149

Ga je voor de beste babyfoon met een ver bereik maar zonder wifi, dan moet je zeker eens bij de Alecto DBX68GS kijken. Dankzij deze babyfoon hoef je geen verbinding te leggen met wifi of het internet, wel zo veilig en praktisch. Hierdoor is hij overal toepasbaar, ook om mee te nemen naar het buitenland.

Dit model heeft geen camera maar werkt middels een zeer gevoelige microfoon. Is baby onrustig, aan het huilen of aan het brabbelen dan hoor je dit direct via de ontvanger.

Via de ouderunit ontvang je een melding wanneer de temperatuur op de kinderkamer hoger of lager uitkomt dan de ingestelde waarde. Wanneer het bereik verloren gaat, ontvang je hier ook direct een melding van. Het grootste voordeel van deze babyfoon is de werking bij extreem lage en hoge temperaturen (-15 °C tot +50 °C). Bovendien is het ver bereik ook een absoluut pluspunt.

Naar Alecto DBX68GS

Philips Avent Connected SCD923/26

  • Wifi, camera & geluid
  • Bereik: 400 m tot onbeperkt
  • Prijsindicatie: € 259

Niet de goedkoopste maar wel de beste babyfoon met groot bereik, de Philips SCD923/26. Hij werkt met of zonder wifi, dit is geheel instelbaar. Zonder wifi heeft dit model een bereik tot 400 m (buitenshuis). In de woning zelf zal het bereik tot 50 m ver komen. Wanneer je overschakelt op wifi dan is het bereik onbeperkt.

De Philips babyfoon beschikt over een zeer goede camera met heldere beelden. Deze beelden bekijk je vanaf de bijbehorende app of de speciale babymonitor. De ouderunit is uitgerust met een 4,3 inch kleurenscherm en heeft een batterijduur tot wel 12 uur.

Er zijn aardig wat extra functies aanwezig waaronder rustgevende geluiden of deuntjes, zoals slaapliedjes of avondgeluiden. Het is zelfs mogelijk om je eigen nummer of stem op te nemen en deze op de babykamer af te spelen. Maak gebruik van de terugspreekfunctie en kalmeer je kleintje. Via de ingebouwde kamerthermometer ontvang je een melding wanneer de temperatuur te hoog of te laag wordt.

Voorzien van nachtzicht, een nachtlampje inclusief timer, digitaal inzoomen & panfunctie en een energiebesparende modus. Deze babyfoon met groot bereik wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers. Pluspunten: zeer scherp beeld (ook bij nacht), goed in kunnen zoomen, temperatuur van de babykamer inzien en ingebouwde white noise.

Bekijk Philips Avent Connected SCD923/26

Welke babyfoon heeft het grootste bereik?

Wil je een babyfoon met onbeperkt bereik, dan moet je altijd voor een model met wifi gaan. Dit betekent een ver bereik van vele duizenden kilometers. Feitelijk kun je aan de andere kant van de wereld via een smartphone-app bekijken wat zich rondom de camera van de babyfoon afspeelt.

Digitale babyfoons kiezen het juiste kanaal automatisch, waardoor de units perfect met elkaar communiceren. Hierbij ligt het bereik tussen de 100 m en 500 m (buitenshuis). Alecto is hier een goed merk in.

Het bereik van de babyfoon verbeteren

Soms is het bereik van de babyfoon erg slecht. Dit heeft soms met het apparaat zelf te maken. Hele goedkope modellen hebben een minder groot bereik en zullen ook sneller met storingen te maken krijgen.

Hoe kun je het bereik van de babyfoon verbeteren? Gaat het om een wifimodel, wees er dan zeker van dat je de wifirouter niet op hetzelfde kanaal afstemt dat de babyfoon gebruikt. Via de instellingen van de router pas je dit aan. Zorg er altijd voor dat het kanaal voor de babyfoon zo vrij mogelijk is, waardoor het bereik ook groter wordt.

Houd ook rekening met zaken die de verbinding tussen de units kan verstoren. Veel metaal is vaak de boosdoener, maar ook apparaten zoals de televisie, computer of magnetron. Zorg dat de units niet in de buurt van dit soort apparaten staan.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Babyfoon met groot bereik
Schuiven naar boven