Babykamer compleet: het alternatief voor losse meubeltjes

Koop de babykamer compleet. Voordeel hiervan is dat de meubels perfect op elkaar zijn afgestemd. Wel is het even opletten wat je precies aanschaft. Je hebt namelijk complete babykamers van een goede kwaliteit, of hele goedkope kamertjes. Een babykamer compleet in de sale of outlet kopen bespaart in ieder geval een hoop geld.

Wat is goedkoper?

Aanstaande of jonge ouders houden hun budget goed in de gaten. Is een babykamer compleet goedkoper dan losse meubeltjes aan te schaffen? Dat hoeft niet het geval te zijn. Je hebt namelijk hele goedkope tot zeer dure complete kamertjes.

De prijs is voornamelijk afhankelijk van het merk, de materialen en het design. Je kunt je voorstellen dat populaire designs duurder zijn dan minder populaire meubels.

Babykamer compleet: goedkoop scoren

Je hebt al een kwalitatieve en complete babykamer vanaf € 400. Dit bestaat uit een babybed, commode en kledingkast. Direct klaar voor gebruik. Een echte aanrader is de Cabino babykamer compleet. Een los ledikantje van dit merk kost ongeveer € 260, maar voor € 400 tot € 600 heb je een complete kamer voor de baby. Hiermee bespaar je een hoop geld. Bovendien zijn de meubeltjes perfect op elkaar afgestemd.

Bekijk Cabino babykamer (compleet)

Bebies First is ook een aanrader

Naast het merk Cabino is ook Bebies First een goede keuze. Kamertjes van dit merk mogelijk zijn verkrijgbaar vanaf € 379. Je koopt dan een modern kamertje met een opvallend design, maar wel voorzien van ledikantje commode. Wil je er ook een kledingkast bij dan ben je wat duurder uit.

Hoe dan ook, deze babykamer compleet kopen is aan te raden vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook het moderne design spreekt tot de verbeelding. Je wilt tenslotte met de tijd meegaan.

Naar Bebies First kamertjes

Outlet of sale

Opvallend is dat steeds meer ouders op zoek zijn naar een babykamer compleet in de outlet of sale. Op zich wel logisch want meubels zijn de laatste jaren ook flink duurder geworden. Kocht je vroeger een complete babykamer voor € 200, tegenwoordig ben je minimaal € 350 kwijt. Dit komt omdat grondstoffen duurder zijn, daarnaast zijn de productiekosten toegenomen.

Bij winkels als Babypark of Babydump vind je af en toe wel goedkope babykamertjes. Het goedkoopste model kost ongeveer € 225 (ledikantje met commode). Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit misschien niet is wat je ervan zou verwachten.

Wees dus voorzichtig met een complete babykamer in de outlet of sale kopen. Omdat het kamertje nog enkele jaren mee moet gaan, wil je ook een goede kwaliteit. Soms is het beter om € 100 meer te betalen en dan net die extra kwaliteit te ontvangen.

Kijk ook eens bij IKEA

IKEA is een grote en voordelige woonwinkel. Je koopt hier geen complete babykamer maar losse meubeltjes. Overigens passen veel meubeltjes bij elkaar, omdat ze uit dezelfde lijn komen.

Wat betaal je voor een babykamer bij de IKEA? Een ledikantje is verkrijgbaar vanaf € 59 en een kledingkast vanaf € 69. Een commode koop je bij de IKEA vanaf € 150. In totaal zou je dus minimaal € 280 kwijt zijn. Op zich is dit vrij goedkoop. Veel mensen zijn tevreden over IKEA meubeltjes. Maar het is natuurlijk niet zo dat het hier om topkwaliteit gaat.

Het is dus even afwegen wat het belangrijkste is: de prijs of de kwaliteit. Bovenstaande twee merken hebben in ieder geval een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Maar je kunt het natuurlijk ook veel duurder maken.

Wat kost een complete kinderkamer?

Het maakt veel verschil of je voor een babykamer of kinderkamer gaat. De meeste ledikantjes zijn geschikt totdat het kind ongeveer drie jaar oud is. Hierna gaat het kind toch erg in een peuterbed of ‘groot bed’ slapen. De commode is wel langer bruikbaar, net als de kledingkast.

Een kinderkamer kenmerkt zich vooral door het peuterbed of het groot bed. Voor een babykamer betaal je tussen de € 300 en € 800. Een kinderkamer kost tussen de € 400 en € 900. Maar wanneer je de commode en kledingkast nog enkele jaren behoudt, dan hoef je uiteindelijk alleen maar een nieuw bed te kopen. Dat scheelt alweer.

Dit moet je in huis hebben als de baby komt

Het is aan te raden om de babykamer met zeven maanden zwangerschap geheel klaar te hebben. Je wil immers niet hoogzwanger de babykamer nog inrichten. Bovendien kan de baby altijd vroeger geboren worden.

Wat moet ik in huis hebben als de baby komt? Hieronder vind je een richtlijn.

  • Ingerichte babykamer met ledikantje of wiegje, commode en een kledingkast
  • Aankleedkussen
  • Babybadje en badthermometer
  • Beddengoed voor baby
  • Babykleertjes, luiers en verzorgingsproducten
  • Alles voor de voeding (eventueel poedermelk, flesjes en spenen)

Dat zijn in ieder geval de belangrijkste dingen. Waarschijnlijk wil je een babybox in de woonkamer en een wandelwagen voor uitstapjes. Denk ook aan een draagzak, speelgoed en knuffels, een nachtlampje, babyfoon en misschien een stoel voor op de babykamer. Die laatste is vooral ideaal wanneer je borstvoeding geeft.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Babykamer compleet: het alternatief voor losse meubeltjes
Schuiven naar boven