Babykamer inrichten online – tips en tricks

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Heb je even geen wooninspiratie en wil je toch de babykamer inrichten? Dit kan heel goed online. Hierbij maak je gebruik van 2D- of 3D visualisatie. Ontdek hoe een babykamer inrichten online werkt en welke software geschikt is. Uiteraard met veel tips en tricks op het gebied van slaapkamer inrichting. Baby slaapt straks heerlijk in het nieuwe kamertje.

Babykamer ontwerpen in 3D

Wat is er handiger en leuker dan een babykamer ontwerpen in 3D? Hierbij zie je lengte, breedte en diepte. Dit maakt het mogelijk om beter in te schatten of meubels wel in de kamer passen. Ook ontdek je of kleuren of decoratie goed met elkaar matcht.

Naast 3D visualisatie is er ook het 2D ontwerp. Wat is het verschil tussen beiden? Bij een 2D ontwerp maak je een soort grondplan. Ideaal om te achterhalen of plaatsbepaling van meubilair wel zo verstandig is. Minder geschikt wanneer je wilt bekijken hoe het geheel eruitziet, inclusief schilderijtjes, planken aan de muur of een gekleurde wand. Ons advies: een 2D ontwerp is eenvoudiger en goedkoper, een 3D ontwerp geeft je meer inzicht.

Babykamer inrichten online: roomplanner

Een van de betere websites voor het online inrichten van de babykamer is Roomplanner. Ontwerp de babykamer, slaapkamer of misschien wel de woonkamer in 3D. Experimenteer zonder limiet met verschillende meubeltjes, verlichting, stoffering en kleuren. 3D roomplanner is volledig gratis en je hebt onbeperkt toegang tot de 3D interieurontwerper.

SketchUp – 3D interieurontwerp

Het tekenprogramma SketchUp is ontzettend populair voor het ontwerpen en inrichten van de woning. Hierbij is het mogelijk om in 3D te visualiseren. Dit programma heeft gebruiksvriendelijke functies, waarmee het mogelijk is om modellen op te slaan en in een ander 3D programma in te laden. Na het aanmaken van een account maak je gratis gebruik van SketchUp. Ideaal voor babykamer inrichten online.

Tekenprogramma IKEA home planner

Ben je helemaal fan van Ikea en koop je hier de babymeubeltjes? Dan kun je aan de slag met de IKEA online Planners. Hierbij heb je de keuze uit verschillende planners, die aansluiten op het product dat je bestelt. Er is geen echte babykamer planner aanwezig, dus je zult het met een andere IKEA home planner moeten doen.

Nog meer software en methoden

Je kunt ook gebruik maken van het 3D programma Belightsoft, dat bedoeld is voor Apple computers. Daarnaast is er de Villeroy & Boch Badkamerplanner, mocht je ook de badkamer willen vernieuwen. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk, van gratis tot betaalde software Vind je het moeilijk om een ontwerp te maken en ligt jouw budget wat hoger? Dan kun je terecht bij een interieurstylist/ interieuradviseur. Dit kost wat meer, maar dan heb je ook wat.

Tips: inrichting van de babykamer

Baby brengt de grootste tijd van de dag in de babykamer door. Slapen, verschonen, spelen en badderen: het gebeurt grotendeels op de slaapkamer. Daarom is een mooie en praktische inrichting belangrijk. Hieronder een aantal tips met betrekking tot richting van de babykamer:

  • Onmisbare meubeltjes zijn een bedje, commode en voldoende opbergruimte
  • Bepaal vooraf het thema of de hoofdkleur van het kamertje
  • Donkere kleuren geven de kamer een apart effect, maar overdrijf hier niet in
  • Wees voorzichtig met felle of schreeuwerige kleuren
  • Less is more, dit geldt zeker voor de aankleding/ decoratie
  • Let op veiligheid

Wat bedoelen we met veiligheid? Het is belangrijk dat decoratie of speelgoed geen verstikkingsgevaar oplevert. Gebruik geen stootrand in het ledikantje. Verder is het belangrijk dat baby onder een dekentje en zonder hoofdkussen slaapt. Een dekbed en hoofdkussen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Decoratie mag niet van de muur vallen. Knuffels moeten veilig zijn, zonder loslatende onderdelen. Koop daarom alleen decoratie en speelgoed bij een Nederlandse (web)winkel.

Bekijk veilig speelgoed

Dit moet je vooral niet doen

Sommige meubeltjes of spulletjes gebruik je slechts een aantal maanden of gedurende de eerste 2 jaar. Zonde wanneer je hier veel voor betaald hebt. Koop je een commode? Zorg dan dat deze ook na de babyperiode nog bruikbaar is. Een moderne commode heeft een mooie uitstraling en biedt veel opbergruimte. Ideaal voor de peuter- of kleuter slaapkamer.

Koop geen luieremmer of andere verzorgingsproducten met babymotief, maar ga voor een neutraal motiefje of een moderne kleur. De luieremmer en andere producten zijn later nog heel goed bruikbaar, bijvoorbeeld als prullenbak of als poetsemmer. Daar had je niet aan gedacht hè?

Let op onlogische plaatsing van meubilair. Ben je linkshandig en heb je rechts van de commode een rekje met verzorgingsproducten? Geen verstandige keuze. Uiteraard hou je rekening met degene die baby het meest verzorgt.

Shoppen: een babykamer uitzoeken

Een babykamer inrichten online doe je niet alleen een met 3D visualisatie, maar ook door het uitkiezen van babymeubeltjes. Hieronder een shopping list, waarbij je per categorie een breed aanbod babymeubeltjes vindt:

Ledikantje

Wiegje

Commode

Kledingkast

Babybadje

Het voordeel van een complete babykamer is dat alle meubeltjes bij elkaar passen. Nadeel is dat je niet kunt combineren met verschillende stijlen. Wil je dit wel, kies dan voor losse meubeltjes en bepaal jouw stijl.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Babykamer inrichten online – tips en tricks
Schuiven naar boven