Badminton racket

Een badminton racket kopen doe je heel eenvoudig online. Hierbij heb je keuze uit verschillende rackets. Waar je op moet letten bij een badmintonracket kopen zijn de bladvorm, flexibiliteit, lengte, gewicht en balans. Meer hierover lees je onder de producten. Een professioneel badminton racket is verkrijgbaar vanaf € 30. Je hebt ook de goedkopere recreatie badmintonrackets.

Badminton racket kopen

Waarom een badminton racket kopen? Deze sport heeft positieve effecten op je coördinatie, spierkracht en hersenen. Het schijnt zelfs dat badminton ziekten zoals dementie kan helpen voorkomen. Badminton is een leuke sport voor alle leeftijden. De kans op blessures is betrekkelijk klein.

De beste badminton rackets zijn van het merk Speedminton, Yonex en Wilson. Met deze merken haal je echt het beste badminton racket in huis. Voor beginners of recreanten is een goedkoop badminton racket ook prima. Prijzen beginnen vanaf € 13, maar voor de professionele rackets ben je tussen de € 30 en € 99 kwijt.

Welke badmintonracket past bij mij?

Weet je niet welk badminton racket je moet kiezen? Hieronder enkele tips.

Bladvorm: een badmintonraket met een ovaal blad is over het algemeen sterk. Voordeel van een racket met een isometrisch blad is dat je de shuttle beter kunt raken. Wel kun je met dit blad niet zo krachtig slaan.

Balans: bij een head heavy racket zit het gewicht in de top. Hier kun je krachtig mee slaan maar het racket is minder wendbaar. Je kunt ook voor Even Balance gaan. Het gewicht in het racket is gelijkmatig verdeeld. Wil je een zeer wendbaar racket en heb je voldoende polskracht kies dan voor Head Light.

Flexibiliteit: een stijf racket zal minder terugveren waardoor je meer controle houdt. Aan de andere kant heb je bij een stijf racket ook meer kracht nodig. Dit laatste is alleen geschikt voor gevorderden. Flexibel is juist weer geschikt voor beginners.

Gewicht: een licht racket (80-84 gram) is meestal van grafiet gemaakt. Dit is zeer wendbaar maar je moet er wel harder mee slaan. Het zwaarste badminton racket weegt meer dan 95 gram.

Lengte: kijk ook even naar de lengte. Een lang badmintonraket heeft een groot bereik maar is minder wendbaar. Terwijl een kort racket wel wendbaar is maar een minder bereik heeft.

Racket met korte of lange steel

Zoek je een professionele badminton racket dan kom je vaak bij een model met korte steel uit. Het badmintonracket met lange steel wordt vaak recreatief ingezet.