Badschuim

Even helemaal wegdromen in een bad met heerlijk ruikend badschuim. Dit product reinigt de huid, verzorgt het aan zorgt er ook nog eens voor dat je ontspant. Het is soms lastig om een keuze te maken. Ga je bijvoorbeeld voor badschuim van Rituals, Kneipp of gewoon een huismerk? Je hebt ook producten speciaal voor het bubbelbad. Kies een product en geurtje dat bij je situatie past.

Rituals, Kneipp en andere merken

Kijk je naar badschuim dan zijn er een paar merken die er bovenuit springen. Gewoon omdat ze mild zijn voor je huid en ook nog eens heerlijk geuren. De best verkochte merken badschuim zijn Rituals, Kneipp en Badedas. De Badedas Classic wordt zelfs ingezet ter genezing van wondjes.

Redelijk nieuw is de Dettol desinfectant badschuim. Dit product doodt 99,9% van alle ziektekiemen en is geschikt voor in bad. Gebruik dit laatste alleen wanneer het ook echt nodig is. Je betaalt hier namelijk een stuk meer voor dan alle andere badschuimen.

Beste badschuim die te koop is

Het is een feit: zeer goedkope badschuim is van een mindere kwaliteit. Dit merk je bijvoorbeeld doordat het minder goed schuimt, reinigt en verzorgt. Ook de geur is een stuk minder. Dit is eenvoudig te verklaren, goedkope badschuim bevat minder actieve bestanddelen.

Wil je echt voor het beste badschuim gaan dan kom je toch bij een van de betere merken uit. Hierboven zijn er al wat merken besproken, en die zijn echt hartstikke goed. Aan de andere kant betaal je hier ook wat meer voor. Bedenk wel dat je met een goed merk badschuim in huis maar een klein beetje hoeft te gebruiken. Terwijl je bij goedkope producten naar verhouding veel meer aan het badwater toe moet voegen.

Hoeveel badschuim in bad?

Meestal zijn 2-3 dopjes badschuim meer dan voldoende. Heb je een goedkoop merk dan heb je 4-6 dopjes nodig. Wil je ontzettend veel schuim dan is het aan te raden om wat meer toe te voegen. Het is in het begin even aftasten, maar uiteindelijk merk je vanzelf hoeveel badschuim je nodig hebt. Gebruik in ieder geval nooit te veel anders loopt het schuim je over de badrand. Houd er ook rekening mee dat overmatig gebruik van badschuim de wanden van het bad erg glad maken.