Batterij cr2430

De cr2430 batterij wordt ook wel een knoopcelbatterij genoemd. Het gaat hier om ronde en platte batterijen met een diameter van 24 mm. De lithium cr2430 batterij levert een vermogen van 3 volt. Dit is zeer geschikt voor gebruik in calculators, speelgoed, afstandsbedieningen of hoorapparaten. Je hebt keuze uit verschillende merken cr2430 batterijen waaronder Duracell, Varta maar ook huismerken.

Knoopcel batterij cr2430

Het is belangrijk dat je de juiste batterijen aanschaft. De knoopcel batterij cr2430 is groter dan de cr2032, let hier goed op. Vaak staat op het apparaat aangegeven welke batterij je nodig hebt. Het type staat ook op de batterij zelf aangegeven. Daarnaast zou je de diameter op kunnen meten, ook dan weet je of je de batterij cr2430 nodig hebt.

De batterij cr2430 is verkrijgbaar in verschillende winkels waaronder Kruidvat, Blokker, Jumbo, AH, Gamma, Karwei en Praxis. Toch vind je niet overal de juiste batterijen. Daarnaast gaat het om het merk: ga je voor Duracell of Varta of liever voor goedkope batterijen?

De beste cr2430 batterijen

Veel mensen vragen zich af of de duurdere merken ook beter zijn. In de praktijk valt dit wel mee. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat goedkope cr2430 batterijen uitstekend presteren. Het is wel zo dat batterijen die zeer goedkoop zijn over het algemeen minder lang meegaan. Dit komt omdat deze cr2430 batterijen vaak lang in transport zijn geweest waardoor de kwaliteit sterk achteruit is gegaan.

Wees dus voorzichtig met hele goedkope batterijen cr2430. Dit geldt ook voor modellen in de winkel, je weet nooit hoe lang ze al in de schappen liggen. Bedenk ook dat warmte nooit goed is voor welke batterijen dan ook. Merk je dat een cr2430 batterij in de zon of warmte ligt, dan kun je er vanuit gaan dat deze niet meer zo lang mee gaat.

De best verkochte merken

Je ziet dat er bij elke batterijsoort een bepaald merk naar voren springt. Dit is ook bij de batterij cr2430 het geval. De best verkochte merken zijn Varta, Grundig en Philips. Deze batterijen koop je per stuk of per meerderen. Een verpakking kan uit 2 tot wel 8 stuks bestaan. Daarnaast is het interessant om meerdere verpakkingen te kopen, al helemaal wanneer je vaak gebruik maakt van de cr2430 batterij.

Bewaar knoopcelbatterijen niet te lang. In principe zou je ze na aankoop binnen een jaar moeten gebruiken, anders lopen ze langzaam leeg. Dat is natuurlijk zonde, al helemaal wanneer je bedenkt dat de cr2430 wat duurder is dan andere knoopcelbatterijen. Bewaar deze batterijen in ieder geval nooit in de volle zon of op een warme plek. Aan de andere kant mag je ze ook niet in de koeling bewaren, gewoon op kamertemperatuur is het beste.