Batterijoplader

Een oplader voor je batterijen kopen? Batterijopladers zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de batterij-oplader voor alleen AA batterijen, maar er zijn er ook die verschillende typen batterijen ondersteunen. Populaire batterij opladers zijn die van de merken Duracell, Varta of Panasonic. Dit soort opladers zijn van een hoge kwaliteit. Er zijn ook goedkopere merken verkrijgbaar.

Batterijoplader AAA of batterijlader AA

Een batterijoplader kan een of meerdere typebatterijen ondersteunen. Veel verkochte modellen zijn de batterijoplader AAA of de batterijlader AA. Dit komt omdat dit soort oplaadbare batterijen het meest gebruikt wordt. Vaak kun je ook een compleet pakket kopen. Je krijgt dan de batterij oplader inclusief 4 oplaadbare batterijen. Dit kan ook een mix van AA en AAA zijn.

Welk merk moet je nemen? Er wordt bijvoorbeeld veel gezocht op de batterij oplader IKEA, Action of Lidl. Dit zijn goedkope opladers, dat is een feit. Aan de andere kant komen deze modellen zeker niet als beste uit de batterij oplader test. De kwaliteit ligt toch een stuk lager, ook dat is een feit.

Welke batterij oplader kopen?

Met het groeiende aanbod aan batterij opladers is het best lastig om een keuze te maken. Welke batterij oplader kopen? Kijk je naar de beste batterijoplader dan kom je vrijwel altijd bij een bekend merk uit. Die van Varta en Duracell zijn van een zeer hoge kwaliteit. Dit soort opladers weten de batterij in korte tijd volledig te laden. Bovendien hebben ze een geringe zelfontlading waardoor de batterijen niet direct weer leeglopen.

Kijk ook eens naar de functie druppellading. Dit is een batterijlader die de batterijen geladen houdt waardoor deze niet ontladen. De batterijen gaan dankzij deze functie een stuk langer mee. De duurdere maar ook de betere merken hebben druppellading er vrijwel altijd inzitten. Bij de huismerken ontbreekt dit in veel gevallen.

Goedkope batterijladers

Wat moet een batterij oplader ongeveer kosten? Ga je voor een van Duracell inclusief 4 oplaadbare batterijen, dan ben je tussen de € 20 en € 30 kwijt. Een vergelijkbaar huismerk kost tussen de € 15 en € 25.

Hele goedkope batterijladers zijn niet slechter, alleen werken ze soms minder efficiënt. Heb je verschillende soorten batterijen die je op moet laden? Ga dan voor een universele batterijoplader. Deze is geschikt als batterij oplader C, D, E en natuurlijk de kleinere batterijen. Bedenk wel dat de universele batterij opladers wat duurder geprijsd zijn.