Belgische hardsteen tegels

Je bent op zoek naar de beste Belgische hardsteentegels? Hieronder vind je een aanbod met betrekking tot Belgische hardsteen. Geschikt voor het leggen van kwalitatieve vloeren. Houd er rekening mee dat je deze tegels niet overal tegenkomt. Je hebt namelijk ook hardsteen tegels die uit andere landen komen.

Belgisch hardsteen

Waarom zou je kiezen voor Belgische hardsteentegels? Het gaat hier om een kalkgesteente met een stevige structuur. Soms wordt Belgische hardsteen ook wel onder de naam kolenkalksteen, blauwe steen of arduin verkocht. Het verschil met Belgische hardsteen tegels en andere tegels is het gebruik van grondstoffen. In Belgische hardsteen zitten fijne plantenresten. Door de grondstoffen krijgt het een blauwgrijze kleur.

Je hebt ook Chinees hardsteen, dat is erg populair. Met betrekking tot kwaliteit zit er geen verschil tussen Chinees hardsteen en Belgisch hardsteen. Het gaat dus puur om de kleur. Overigens is het ook niet zo dat de fijne plantenresten in Belgische hardsteen tegels slecht zijn. Het zorgt juist voor een exclusieve uitstraling, iets dat je op weinig andere plaatsen tegenkomt.

Belgische hardsteen tegels kopen

Het voordeel van Belgische hardsteen tegels is dat het hier om een natuurproduct gaat. Dit heeft een lange levensduur en zal met de jaren alleen maar mooier worden. Bovendien past dit hardsteen vanwege de kleur bij verschillende interieurstijlen. Belgische hardsteen tegels kopen is dus altijd een goed idee.

De vraag is of de prijs van Belgische hardsteen hoger ligt dan bij andere hardstenen tegels. Nee, de prijs is vrijwel hetzelfde. Natuurlijk wordt een en ander bepaald door de afmeting van de tegels maar ook hoeveel je nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld Belgische hardsteentegels 60×60 of 100×100. Dan heb je ze ook nog 40×40 of 80×80. Hoe groter de tegel hoe minder voegen en het er allemaal wat strakker uitziet. Aan de andere kant zijn hele grote tegels wel kwetsbaarder.

Belgische hardsteen vloer prijs

Benieuwd naar de Belgische hardsteen vloer prijs? Het goedkoopste is wanneer je de tegelvloer zelf gaat leggen. De kosten zit hem namelijk niet in de tegels maar in de arbeidsuren. De prijs van deze natuursteen tegels ligt tussen de € 35 en € 140 per vierkante meter. Moet je het laten leggen dan moet je rekenen op extra kosten van € 35 tot € 45 per vierkante meter. Je ziet, zelf doen is altijd goedkoper.

Laat je dus niet verleiden door de eerste de beste Belgische hardsteen vloerprijs. Vergelijken loont, al helemaal wanneer je tegels zelf inkoopt. Je kunt ze dan evengoed nog laten leggen waardoor je op de eindstreep goedkoper uit bent.