Bijzondere grote kamerplanten

Haal de natuur in huis met bijzondere grote kamerplanten. Dit zijn planten met een hoogte van 120 cm of meer. En dan ook nog eens bijzondere exemplaren die perfect binnen je interieurstijl passen. Ontdek de bijzondere grote kamerplanten die momenteel verkrijgbaar zijn. Onderaan de artikelen vind je ook nog wat tips met betrekking tot de verzorging.

Grote kamerplanten schaduw of zon

Zoek je bijzondere grote kamerplanten, houd dan rekening met de standplaats. Je hebt bijvoorbeeld grote kamerplanten schaduw, deze hoeven echt niet in de zon te staan. Denk hierbij aan de Kentia, Calathea oppenheimiana of de Monstera. Deze planten hebben weinig zonlicht nodig. Ideaal wanneer de plant niet vlakbij een raam kan staan of wanneer het raam op het noorden ligt.

Je hebt natuurlijk ook grote kamerplanten die meer licht nodig hebben. Deze planten zijn zeer geschikt voor plaatsing bij raam of deur maar ook bijvoorbeeld in de serre. Kamerplanten die geschikt zijn voor in de volle zon zijn Strelitzia Nicolai, Euphorbia acruensis of Sansevieria Zeylanica.

Goedkope grote kamerplanten

Nadeel van een bijzondere grote kamerplanten is dat ze vaak wat duurder zijn. Gelukkig heb je ook goedkope grote kamerplanten. Bijvoorbeeld de drakenbloedboom, een plant die zich makkelijk laat verzorgen. Voor deze goedkope grote kamerplant met een hoogte van 120 cm betaal je tussen de € 25 en € 30. Ook de Areca palm behoort tot de goedkope grote kamerplanten.

Let op want je hebt ook hele dure grote planten. Deze kosten soms meer dan € 300. Bijvoorbeeld de Danza Basso Lyrata stam, deze krijg je inclusief sierpot, hydrokorrels en watermeter. Hier betaal je meer dan € 400 voor. Maar dan haal je wel iets heel moois in huis. Heb je het budget niet voor hele grote planten en ben je bang dat ze snel doodgaan? Denk dan eens aan een kunstplant, die zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Ook dat zijn bijzondere grote kamerplanten die jarenlang meegaan.

Nog meer tips en ideeën

Je bent op zoek naar grote kamerplanten (indrukwekkendste). De indrukwekkendste grote planten zijn de bananenplant, geldboom, reuzenbonsai of de Monstera. Misschien zoek je juist een makkelijke grote kamerplant. Dan kom je bij de Kentia, Strelitzia of Monstera uit.

Geef de planten eenmaal per week water. Let er wel op dat je de juiste hoeveelheid water geeft, want dat verschilt per plant. Bij aankoop van een bijzondere grote kamerplant zitten hier altijd verzorgingstips bij. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur, dat is beter voor de wortels. Planten met weinig bladeren hebben minder water nodig. Andere planten houden juist van een vochtige grond maar let dan wel op dat er geen schimmelvorming ontstaat. Zo blijven je bijzondere grote kamerplanten lang gezond.