Biologisch afbreekbare afvalzakken

Wees lief voor het milieu met biologisch afbreekbare afvalzakken. Deze afvalzakken zijn volledig composteerbare. Ze worden vaak gebruikt voor het maken van compost of om ze in de gft-container te gooien. Ook zijn biologisch afbreekbare vuilniszakken ideaal voor restafval. Je hebt de keuze uit verschillende maten, bijvoorbeeld 10 liter of 30 liter. Maar je hebt ze ook kleiner of groter.

Voordeel van biologisch afbreekbare vuilniszakken

Een bio afvalzak, zo noem je biologisch afbreekbare vuilniszakken ook wel. Grootste voordeel van deze afvalzakken is dat ze composteerbaar zijn. Dit is natuurlijk goed voor het milieu. Vaak wordt gedacht dat biologisch afbreekbare afvalzakken niet sterk zijn, maar niets is minder waar. Ze zijn net zo sterk als de gemiddelde normale vuilniszak. Een en ander hangt natuurlijk wel van het merk af.

Waar zijn deze biologische afvalzakken van gemaakt? In veel gevallen bestaan ze uit maiszetmeel. Dit is een natuurproduct dat door bacteriën wordt afgebroken. Mensen gebruiken ze het vaakst voor in de gft-container, het compostvat of op de composthoop. Je kunt ze uiteraard ook voor restafval gebruiken. Hiervoor worden de biologisch afbreekbare vuilniszakken 60 liter goed verkocht.

Van kleine zakjes tot grote vuilniszakken

Op het gebied van composteerbare afvalzakken is erg veel verkrijgbaar. Bijvoorbeeld kleine zakjes met een inhoud van 7 liter of 9 liter. Maar je hebt ook grotere zakken waarbij de inhoud varieert van 10-25 l. Voor de afvalbak heb je composteerbare zakken met een inhoud van 30 l tot 60 l nodig.

Wil je de afvalcontainer schoonhouden? Kies dan voor grote gft-afvalzakken. Deze zijn verkrijgbaar met een inhoud van 140 l of 240 l. De prijs van deze afvalzakken varieert enorm, maar reken op een bedrag van € 7 tot € 22 per rol. De grote gft afvalzakken zijn natuurlijk duurder dan de kleine gft zakken.

Geen plastic zak in gft

Een GFT container wordt snel vies en zal vooral in de zomer enorm gaan stinken. Het is vaak lastig om deze container goed schoon te krijgen. Mag een plastic zak in gft-container? Nee, dat hoort hier absoluut niet in. Wanneer je plastic bij het gft gooit dan vervult dit de compost. Gebruik voor gft daarom altijd biologisch afbreekbare afval zakken.

Overigens zijn er ook papieren zakken die geschikt zijn voor in de gft-bak. Deze papieren afvalzakken zijn dan voorzien van een kiemplantlogo en, indien de zak een inhoud van meer dan 120 l heeft, een milieukeurlogo.