Bloempotten

Ronde of vierkante bloempotten, groot of klein. Een bloempot is in alle vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor vind je altijd iets dat bij je interieur of tuinaankleding past. Natuurlijk is het belangrijk dat de bloempot ook groot genoeg is voor de plant. Onderaan de producten vind je daarom wat meer informatie over de potmaat en het volume in liters.

Bloempot voor binnen of buiten

Je zoekt een bloempot voor binnen. In principe kan je dan voor elk materiaal gaan. Denk hierbij aan kunststof, aardewerk, keramiek, hout of rotan. Een bloempot voor buiten moet natuurlijk goed bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Het materiaal is dan van steen, kunststof of aardewerk.

Bloempotten voor buiten zijn vaak groter en zwaarder. Kijk je naar bloempotten voor binnen dan speelt vooral de vorm en het design een belangrijke rol. Bedenk dus van tevoren goed waar je de bloempot neer gaat zetten. Naast normale potten heb je ook nog de hangschaal of hangpot, zeer geschikt voor hangplanten.

Welke maat bloempot?

Bloempotten worden weergegeven in een potmaat. Aan de hand hiervan kun je het volume (de inhoud) in liters bepalen. Dit zijn de meest voorkomende potmaten:

  • Doorsnede 10 cm – inhoud 0,7 l – maat P9
  • Doorsnede 15 cm – inhoud 1,6 l – maak P16/ C1,6
  • Doorsnede 20 cm – inhoud 3,5 l – maat P18/ C3,5
  • Doorsnede 30 cm – inhoud 12,5 l – maat C12,5
  • Doorsnede 40 cm – inhoud 35 l – maat C35
  • Doorsnede 60 cm – inhoud 110 l – maat C110

Bij de meeste bloembakken en bloempotten wordt de doorsnede of de lengte- en breedtemaat weergegeven.

De prijs van een bloempot is afhankelijk van het model maar ook van de grootte die je kiest. Er zijn bloempotten verkrijgbaar vanaf € 4, maar de mooiere en grote modellen kosten al snel enkele tientjes.

Bloempot met afvoer

Naast het normale model heb je ook nog de bloempot met afvoer. Voordeel hiervan is dat het water niet in de pot blijft staan. Ideaal voor planten die liever niet van al te natte voeten houden. Een bloempot met afvoer is ook aan te raden wanneer je de pot buiten neerzet. Wanneer het vaak regent zou de aarde veel te nat worden, iets dat slecht is voor de wortels en uiteindelijk voor wortelrot kan zorgen.