Brood bewaardoos

Een brood bewaardoos is erg praktisch. Het houdt je brood vers en lekker. Er zijn verschillende brood bewaardozen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de klassieke broodtrommel naar ook moderne bewaardozen. Die laatste zijn vaak ook nog eens voorzien van een mooie snijplank die tevens als deksel dienst doet. De mooiste brood bewaardoos bestel je online.

Verschil tussen broodtrommel en brood bewaardoos

Er is zeker verschil tussen een broodtrommel en een brood bewaardoos. Een broodtrommel is altijd voorzien van een schuifklep of rolluik aan de voorkant. Een brood bewaardoos heeft een deksel aan de bovenkant. In veel gevallen is het deksel tevens een snijplank. Deze snijplank is van hout of bamboe.

Waar moet je voor kiezen? Dat hangt een beetje van je eigen voorkeur af. Een broodtrommel neemt wat meer ruimte in beslag en laat lucht door. Dit is niet altijd praktisch, al helemaal niet wanneer je het brood zelf bakt. In een brood bewaardoos met deksel blijft het brood veel langer vers.

Je hebt ook nog de broodtrommel

Vergeet de broodtrommel niet, want dat is weer iets anders. Tenminste, in veel gevallen is een broodtrommel bedoeld om je boterhammen mee naar het werk of school te nemen. Deze trommel is voorzien van een luchtdichte afsluiting zodat het brood niet uitdroogt. Eigenlijk dezelfde werking als bij een brood bewaardoos.

Natuurlijk heb je ook de grote broodtrommel waar een heel brood in past. Dit wordt verkocht als de brood bewaardoos of de brooddoos. Waar je ook verkiest, het is belangrijk dat het brood luchtdicht wordt afgesloten. Zo blijft het veel langer vers. Natuurlijk moet de brood bewaardoos ook een mooie uitstraling hebben, hij staat immers op je aanrecht, de bar of een kastje.

Tupperware, Wesco, Brabantia of een ander merk

Voor welke brood bewaardoos moet je kiezen? Je hebt de brood bewaardoos Tupperware, dit is een zeer goed en bekend merk. Ook de broodtrommel of een brooddoos van Brabantia is een aanrader. Daarnaast heb je die van Wesco, ook weer een topper. Er wordt ook veel gezocht op brood bewaardoos HEMA, Xenos, Action of IKEA. Een goedkope brood bewaardoos is van een lagere kwaliteit en gaat minder lang mee.

Let goed op het materiaal van de brooddoos, brood bewaardoos of broodtrommel. Tegenwoordig zijn hout en bamboe erg populair. Ga je voor een metalen versie dan moet deze wel gepoedercoat zijn, hierdoor gaat hij nu roesten. Een kunststof brooddoos kan natuurlijk ook, let er dan wel op dat de kwaliteit goed is.