Cadeau voor oma – idee voor oma die 70, 80 of 90 jaar wordt (of ‘n andere leeftijd)

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het leukste cadeau voor oma. Dit is een hele zoektocht want je bent al snel geneigd om met van die standaard cadeautjes te komen. Bijvoorbeeld een bloemetje of plantje of een flesje parfum. Was jij dit ook van plan? Niet doen, want in deze blogpost vind je wat ideeën voor een leuk cadeau voor oma. Omdat oma 70 jaar of 80 jaar wordt. Of misschien wel 90 jaar! Hoe dan ook, een goed idee is nooit weg.

Een cadeau namens kleinkind of baby

Namens wie zoek je een cadeau voor oma? Het maakt namelijk veel uit of het een cadeau voor oma van ‘t kleinkind is of een baby die zelf nog niet mee kan denken. Kijk, een kleinkind vanaf anderhalf jaar kan best een tekening maken. Dit geef je samen met het cadeau voor oma, dat er nu een stuk persoonlijker uitziet. Maar een baby tot een jaar, daar kun je niet van verwachten dat deze er een prachtige tekening uitrolt.

Een cadeau voor oma van de baby moet vooral heel erg lief zijn. Terwijl een cadeau voor oma namens het kleinkind juist weer heel persoonlijk is.

Cadeau voor oma: de leukste ideeën

Vooruit, genoeg gepraat. Je bent op zoek naar een idee voor een leuk cadeau voor oma. Daarom vind je hieronder enkele tips en ideeën. Lees ze goed door, misschien vind je hier wel wat je zoekt. Je ziet eerst wat algemene cadeautjes voor oma, daarna specifiek op leeftijd afgestemd.

Een chique dames portemonnee

Voor jou heeft een dames portemonnee waarschijnlijk geen meerwaarde omdat je bankpasjes en de rest bij je smartphone bewaart. Maar oudere mensen hechten nog steeds veel waarde aan een dames portemonnee. Vroeg of laat is dat ding helemaal weggesleten. Het probleem is dat senioren niet zo makkelijk afstand doen van oude dingen, ze denken dat het best nog wel een tijd meegaat.

Verras oma met een luxe dames portemonnee. Hier gaat ze zeker blij mee zijn. Kies bij voorkeur voor een echt leren dames portemonnee. Dit is van een zeer goede kwaliteit, gaat lang mee en heeft een luxe uitstraling.

Een bruine of zwarte kleur doet het altijd goed. Maar je hebt ook portemonnees in wat opvallende kleuren. Pols vooraf even wat oma’s favoriete kleur is. Voor een goede damesportemonnee betaal je tussen de € 30 en € 50. Een heel leuk cadeau voor oma.

Bekijk dames portemonnee

Comfortabele voetenverwarmer

Je kan ermee lachen maar het beste cadeau voor oma is een voetenverwarmer. Wist je dat vrouwen altijd kouwelijker zijn dan mannen? Dit komt omdat de warmte bij vrouwen eerst naar de buik gaat en dan pas naar de extremiteiten zoals handen en voeten. Daarom hebben vrouwen dus altijd kouwe handen en voeten. Maar er is meer want met het ouder worden is de bloeddoorstroming niet meer zo goed. Oma heeft daarom altijd koude voeten.

Een goede elektrische voetenverwarmer lost dit probleem op. Oma kan heerlijk tv kijken, handwerken of de krant lezen terwijl haar voeten verwarmd worden. Ook ideaal na een wandeling in de wintermaanden, waarbij de voeten weer snel opwarmen. Zonder het risico op wintertenen, want dat is wat je oma natuurlijk niet toewenst.

Bekijk voetenverwarmers

Een goede voeten verwarmer kost tussen de € 40 en € 50. Het is belangrijk om de aankoopbon goed te bewaren, er zijn namelijk altijd garantie op de voetenverwarmer. Wanneer je online bestelt ontvang je in je account of via de e-mail de factuur. Dit maakt het nog makkelijker om hem te bewaren.

Nekmassage apparaat

Stijve en stramme spieren en gewrichten, het hoort bij het ouder worden. Met een nekmassage apparaat scoor je altijd punten. Dit is een leuk cadeau voor oma die 70 jaar, 80 jaar of misschien wel 90 jaar wordt.

Een nekmassage apparaat beschikt over roterende massagepunten en verschillende snelheden. Afhankelijk van het model heeft deze ook nog eens een warmtefunctie. De ideale manier om het lichaam te masseren en de geest te kalmeren. Je hebt hier verschillende modellen in en je betaalt tussen de € 30 en € 90.

Naar nekmassage apparaten

Cadeau oma 70 jaar

Hoera, oma wordt 70 jaar! Wat is een leuk cadeau voor oma op haar 70e verjaardag? Het probleem met ouderen is dat ze alles al hebben. Wat ze nodig hebben kopen ze zelf, dus hoe weet je nu wat je cadeau moet geven?

Wat je kunt doen is het favoriete merk parfum kopen. Ja ik heb net nog gezegd dat dit een standaard cadeau is, maar de meeste oma’s zijn hier hartstikke blij mee. Wanneer je écht niks anders weet is parfum altijd nog een goede uitvlucht. Kies wel het juiste parfum, je hebt namelijk parfum voor oudere vrouwen maar ook voor jonge meisjes. Kijk ook eens bij het artikel oude vrouwen parfum, daar vind je welke merken parfums populair zijn bij vrouwen op leeftijd.

Ook een leuk idee: de krant van de geboortedag van oma. Een authentieke krant die uit is gebracht op de dag dat oma geboren werd. Ontroerend en een dierbare herinnering. Daarnaast vinden veel vrouwen het ook leuk om een horoscoop boek te krijgen.

Je kunt ook voor een digitaal fotolijstje gaan. Kies dan wel voor een fotolijstje dat op lage snelheid gaat, hiermee voorkom je dat oma de foto’s alleen maar voorbij ziet flitsen. Zet van tevoren de leukste foto’s op het fotolijstje. Denk hierbij aan foto’s van de kleinkinderen, de kinderen, opa (of partner van oma), maar ook gebeurtenissen of dierbare herinneringen uit het verleden. Bijvoorbeeld een trouwdag, jubileum of feestdag.

Naar digitaal fotolijstje

Een digitaal fotolijstje kost tussen de € 50 aan € 100. Er zijn echter ook lijstjes van meer dan € 100. Ja ze zijn duurder maar je hebt wel het beste van het beste. Dit zijn namelijk lijstjes met een afstandsbediening en ondersteuning voor onder andere SD, USB of MMC. Bovendien beschikken ze ook over wifi. Zo kun je de leukste foto’s naar de fotolijst sturen. Een absolute aanrader.

Cadeau oma 80 jaar

Oma wordt alweer 80 jaar, wat een prachtige leeftijd. Hopelijk is ze in goede gezondheid. Wat koop je als cadeau voor oma die 80 jaar wordt? Ook nu weer is de digitale fotolijst een echte aanrader. Vooral op deze leeftijd zijn herinneringen belangrijk. Misschien werkt het geheugen niet meer zo goed, foto’s halen deze herinneringen weer op. Op deze leeftijd kun je beter voor een digitale fotolijst vanaf 15 inch kiezen. Het zicht gaat namelijk met de jaren achteruit en een te kleine fotolijst is dan niet prettig.

De formaten lopen op tot meer dan 23 inch, maar deze zijn ook duurder. Houd er rekening mee dat een grote digitale fotolijst sowieso wat duurder is dan die kleine modellen.

Je kunt oma ook blij maken met een dagje uit samen met jullie gezin. Vaak vindt oma dit hartstikke leuk. Is oma slecht ter been, denk dan eens aan een brunch met het hele gezin. Ook leuk: een tijdschrift van vroeger. Hier zijn speciale websites voor maar je kunt ook eens op Marktplaats kijken. Ook op het veilingplatform Catawiki vind je interessante boeken en tijdschriften van vroeger.

Cadeau oma 90 jaar

Het is ongelofelijk maar oma bereikt een leeftijd van 90 jaar. Een echte mijlpaal. Sommige oma’s zijn op deze leeftijd nog heel kwiek, terwijl anderen wat achteruitgang vertonen. Hoe een en ander verloopt kun je van tevoren toch nooit inschatten.

Met 90 jaar kan het geheugen toch wat slechter zijn. Misschien zijn ook de gewrichten en spieren wat stijver en wordt het lopen moeilijker. Er kunnen ook problemen met het zicht of het gehoor zijn. Een praktisch cadeau voor oma die 90 jaar wordt is iets dat haar ondersteunt in de dagelijkse bezigheden.

Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandelstok of een praktische rollater. Voor een wandelstok ben je tussen de € 15 en € 35 kwijt.

Naar wandelstokken

Denk ook eens aan een goed hulpmiddel voor het aantrekken van sokken, steunkousen of schoenen. Dit scheelt weer een hoop rugpijn, heupen pijn of pijn aan de knieën.

Oma wil alles nog kunnen lezen, daarom heb je de leeshulp. Ook een leuk cadeau is de interactieve kat voor ouderen. Ideaal voor mensen die eenzaam zijn, zich verdrietig voelen of voor dementerende ouderen. De interactieve kat miauwt en spint, reageert op aanraking en knuffelen. Deze kat heeft ook nog eens echte mimieken.

Andere goede ideeën als cadeau voor oma zijn een sleutelhanger met alarm, senioren telefoon, stoelfiets hometrainer of een magnetron speciaal voor ouderen. Bekijk het complete overzicht, je ziet hier best leuke ideeën als cadeau voor oma.

Naar overzicht cadeau voor oma

Vergeet niet om het cadeau leuk in te pakken. Hier doe je een kaartje bij, zelfs wanneer oma het kaartje niet meer zou kunnen lezen. Gewoon zelf voorlezen, oma’s waarderen een kaartje altijd.

Moet ik een bloemetje of plantje geven?

Als cadeau voor oma wordt ook vaak voor een bloemetje of plantje gekozen. Natuurlijk, vrouwen vinden een bloemetje altijd leuk. Bedenk echter dat oma misschien niet meer de ruimte heeft voor een hoop vazen met bloemen. Of ze vindt het lastig om een plant te verzorgen.

Bekijk dus vooraf of een bloemetje of plantje wel een goed idee is. Wees ook voorzichtig met een allergie voor pollen. Iemand met hooikoorts zal niet goed tegen bloemen kunnen. Geef je een plant cadeau, wees er dan zeker van dat de plant ook goed verzorgd wordt. Heeft oma een huisdier zoals een kat of hond, koop dan zeker geen giftige plant.

Een huisdier cadeau geven

Het lijkt leuk en schattig: een huisdier als cadeau voor oma. In sommige gevallen is dit ook een goed idee, bijvoorbeeld een vogel of een vis. Bedenk van tevoren wel dat het voor oma soms lastig is om het huisdier te verzorgen. Wie gaat de hond uitlaten wanneer oma dit niet meer kan? De kattenbak schoonmaken wanneer oma last heeft van haar rug of handen?

Een huisdier heeft ook aandacht nodig. Bovendien kunnen sommige huisdieren aardig wat rommel of lawaai maken. Daarnaast is het goed om te kijken wat de woningbouw, verhuurder of het verzorgingshuis van huisdieren vindt. Niet overal zijn huisdieren toegestaan. Geef dus niet zomaar een huisdier cadeau voor oma maar weeg vooraf de veroordelen en nadelen tegen elkaar af.

Overigens vind je hierboven genoeg ideeën met betrekking tot het leukste cadeau voor oma. Dingen waar oma blij van wordt en waar ze niet voor hoeft te ‘zorgen’. Oma heeft namelijk gedurende haar leven al genoeg gezorgd, nu is het tijd dat anderen voor haar zorgen. Maar bovenal heel veel liefde geven, want dat verdient ze.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Cadeau voor oma – idee voor oma die 70, 80 of 90 jaar wordt (of ‘n andere leeftijd)
Schuiven naar boven