Cryptocurrency

Cryptocurrency kopen? Er zijn meer dan 3000 verschillende cryptomunten verkrijgbaar. De grootste is bitcoin, de Nederlandse tegenhanger hiervan is gulden. Cryptocurrency kopen doe je voornamelijk als investering. Wie het goed aanpakt kan flinke winsten dankzij cryptocurrency behalen. Deze koop je online bij een Nederlandse broker, waar je gewoon met iDEAL betaalt. Hartstikke praktisch en gebruiksvriendelijk want je valt hiermee onder de bescherming van de Nederlandse wetgeving.

Waarom cryptocurrency kopen?

De allereerste cryptomunt ooit, bitcoin, was bedoeld als digitaal betaalmiddel. Tegenwoordig wordt dit als digitale waarde opslag gezien. Bedenk dat deze munt ooit voor 1 cent per stuk verhandeld werd, tegenwoordig staat de koers boven de € 35.000. Er valt dus flink te verdienen op bitcoin en andere cryptomunten.

Waarom cryptocurrency kopen? Veel mensen doen dit om (snel) winst te behalen. Aan de andere kant kun je ook verlies lijden. Het is altijd belangrijk om hier rekening mee te houden. Investeer daarom alleen geld dat je ook kunt missen.

Welke crypto kopen?

De vraag is welke crypto je moet kopen. Dat is een beetje afhankelijk van je eigen ideeën. Sommige cryptocurrency verbruiken weinig energie en hebben lage transactiekosten. Daarnaast zijn ze ook nog eens gebruiksvriendelijk en snel. De koers van bitcoin is in enkele jaren enorm gestegen. Kleinere cryptomunten kunnen op kortere termijn sneller stijgen (of dalen).

Welke crypto kopen? Probeer je portefeuille te spreiden. Het is beter om met je geld 5 tot 10 verschillende cryptomunten aan te kopen dan slechts in één te investeren. Dankzij een goede spreiding verlaag je het risico op verlies.

Cryptocurrency koersen in de gaten houden

Het is niet makkelijk om het instapmoment en het moment van verkopen te bepalen. Houd in ieder geval de cryptocurrency koersen goed in de gaten. Op deze pagina zie je de actuele koersen van de meest verhandelde cryptomunten. Kijk ook goed naar het laatste nieuws. Bedenk dat het kleinste nieuwsbericht van grote invloed op de koersen is.

 Raak niet in paniek wanneer koersen dalen, je zult merken dat cryptomunten heel volatiel zijn. Dit betekent dat koersen op korte termijn snel kunnen stijgen, dalen, stijgen, dalen en weer verder. Met gezond verstand kom je heel ver. Daarnaast kun je natuurlijk ook cryptocurrency kopen voor de lange termijn. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt.