Dakdragers

Een dakdrager is hartstikke praktisch. Deze plaats je bovenop het dak van de auto en biedt ruimte voor koffers, ski’s, snowboard en andere grote zaken. Universele dakdragers passen op elke auto. Daarnaast heb je verschillende modellen dakdragers, bijvoorbeeld voor een gesloten dakrails of met geïntrigeerde sloten. Voor enkele tientjes kun je veel meer met de auto vervoeren.

Dakdrager auto: hier moet je op letten

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste dakdrager koopt. Deze moet namelijk geschikt zijn voor de auto. Je hebt auto’s zonder dakrailing, met een open of juist een gesloten railing. Een auto met kuildak (zonder railing) vraagt om een dakdrager met voor gemonteerde beveiligingspunten. Montage vindt in de deursponning plaats.

Veel moderne auto’s zijn voorzien van een dakrail. Dit maakt het gebruik van een dakdrager er een stuk makkelijker op. Dakdragers voor deze type auto’s zijn iets duurder, al scheelt het niet veel.

Beste dakdragers vorig de auto

Wat zijn nu de beste dakdragers die je kunt kopen? Veel verkochte merken of modellen zijn onder andere Menabo, Aguri Runner en Aguri prestige. Dit zijn dakdragers van een uitstekende kwaliteit. De gemiddelde prijs voor de beste dakdrager ligt tussen de € 80 en € 120.

Natuurlijk zijn ze ook goedkoper verkrijgbaar. Helaas is de kwaliteit dan ook wat lager. Wanneer dakdragers intensief worden gebruikt is het altijd beter om voor een hogere kwaliteit te gaan. Dit geldt ook wanneer je lange afstanden met de auto aflegt.

Een drager huren of kopen

Tegenwoordig heb je de keuze tussen een dakdrager huren of er toch een kopen. Over het algemeen is een dakdrager huren minder interessant. Dit komt omdat je voor nieuwe dakdragers nog geen € 100 betaalt. Daar waar huren al snel € 5 tot wel € 8 per dag kost. De aankoopprijs heb je er in een tot twee vakanties alweer uit.

Montage van een dakdrager is niet zo moeilijk. Bij het product zit altijd een duidelijke beschrijving. Daarnaast vind je op internet voldoende voorbeeld video’s voor montage of installatie. Bedenk dat vrijwel iedere auto door de fabrikant is voorbereid voor het monteren van dakdragers. Hierdoor zal het monteren in de praktijk weinig problemen met zich meebrengen.