Deze kerstmarkt is het leukst

Kom in kerstsfeer en bezoek een kerstmarkt! Welke kerstmarkt is het leukst? Die in Duitsland zijn groot en zeer sfeervol. Maar ook in Nederland zijn er een aantal leuke markten. Ontdek de leukste kerstmarkt van Nederland, België en Duitsland. Ook doen: gewoon meerdere van dit soort markten bezoeken.

Disclaimer: in verband met corona kan een kerstmarkt niet doorgaan. Controleer dit van tevoren!

De grootste kerstmarkt van Duitsland

Toegeven, de Duitsers weten wat kerst vieren is. Dit land staat dan ook bekend om zijn mooie en grote kerstmarkten. Benieuwd naar de grootste kerstmarkt van Duitsland? Die vind je in het plaatsje Oberhausen. Op maar liefst twee plekken kom je hier een grote markt tegen. Overigens ligt kerstmarkt CentrO Oberhausen pal naast het grootste winkelcentrum van Europa.

Vanuit het Limburgse Venlo is het drie kwartier rijden naar Oberhausen. Kom je uit Utrecht dan is het ongeveer twee uur rijden.

Hebben: de foute kersttrui (bestel online)

Kerstmarkt Duitsland 2021 & 2022

Natuurlijk is kerstmarkt CentrO Oberhausen niet de enige Duitse kerstmarkt. Hieronder vind je toch de top 10 leukste kerstmarkten van Duitsland 2021 & 2022:

 1. Kerstmarkt CentrO Oberhausen
 2. Kerstmarkt München
 3. Kerstmarkt Aken (Aachen)
 4. Kerstmarkt Essen
 5. Historische kerstmarkt Osnabrück
 6. Kerstmarkt Berlijn
 7. Kerstmarkt Keulen (Köln)
 8. Kerstmarkt Hamburg
 9. Kerstmarkt Dresden
 10. Kerstmarkt Münster

Zo ziet een Weihnachtsmarkt eruit

Ben je eenmaal in Duitsland dan moet je niet op zoek naar een kerstmarkt maar een Weihnachtsmarkt. Zo noemen ze dat namelijk. Hoe ziet een Weihnachtsmarkt eruit? Je kunt het vergelijken met een braderie waar vele marktstalletjes aanwezig zijn. Verder is alles in kerstsferen gehuld. Er staat een grote verlichte kerstboom en overal hangen kerstlampjes en kerstdecoratie.

Afhankelijk van de Weihnachtsmarkt loopt er ook een kerstman rond en staat er wel ergens een arrenslee. Verder kom je handwerkers tegen waaronder glasblazers en houtsnijwerkers. Uiteraard vind je er ook veel eetkraampjes met worst en natuurlijk de bekende glühwein. Kortom, een Weihnachtsmarkt ziet er heel gezellig uit.

Grote kerstmarkten Nederland

Welke kerstmarkt is het leukst wanneer je in eigen land wil blijven? Ook in Nederland kom je een aantal leuke kerstmarkten tegen. De leukste en misschien wel meest bekende is de kerstmarkt in de Gemeentegrot van Valkenburg. Ook de Country & Christmas Fair in Utrecht trekt jaarlijks veel bezoekers.

Hieronder de top 10 leukste kerstmarkten van Nederland 2021 & 2022:

 1. Country & Christmas Fair
 2. Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg
 3. Kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof
 4. Royal Christmas Fair Den Haag
 5. Kerstmarkt Haarlem
 6. Het Amsterdamse Winterparadijs
 7. Kerstmarkt Dordrecht
 8. Royal Christmas Fair Den Haag
 9. Castle Christmas Fair Velsen
 10. Lebuinus Kerstmarkt Deventer

Wat is de grootste kerstmarkt van Nederland? Dat is toch wel die in Valkenburg, tevens dé kerststad van Nederland. De tweede grootste kerstmarkt van Nederland is Magisch Maastricht, gevolgd door die in Haarlem.

Kerstmarkt België bezoeken

Misschien ben je woonachtig in België of vind je het leuk om hier naartoe te gaan. Welke kerstmarkt is het leukst wanneer je in België bent? Kijk eens bij de Gentse Winterfeesten (Gent). Of bij Winter in Antwerpen (Antwerpen). Maar ook kerstmarkt Winterpret in Brussel is een echte aanrader.

Zoek je een bijzondere sfeer? Bezoek dan zeker Het Village de Noël van Luik. Dit is het oudste en grootste kerstdorp van België. Je vindt hier ruim 200 chalets dus er valt voldoende te zien en te beleven.

Hier nog een aantal kerstmarkten in België:

 • Wintermoments With Flowers Brugge
 • Winterland Hasselt
 • Kerstmarkt Sint-Niklaas
 • Kerstmarkt Zemst
 • Kerstmarkt Belsele

De grootste kerstmarkt van Europa

Misschien ben je wel benieuwd wat de grootste kerstmarkt van Europa is. Hier zijn de meningen sterk over verdeeld. De kerstmarkt in de Gemeentegrot Valkenburg is in ieder geval een van de meest bijzondere. Tevens is het de grootste overdekte kerstmarkt die je in Europa kunt vinden.

Keulen heeft waarschijnlijk de grootste kerstmarkt. Deze markt wordt het meest bezocht en is dan ook erg populair.

Het leukste kerstdorp van Europa

Even geen kerstmarkt maar een kerstdorp. Hierbij wordt een stad of dorp geheel in kerstsferen gehuld. Het leukste kerstdorp van Europa is de Santa Claus Village. Dit kerstdorp vind je in Rovaniemi, Lapland. Ontmoet de kerstman, maak een arresleetocht, schrijf een kerstbrief of bak een peperkoekenman. De sfeer is hier op en top.

Tip: creëer je eigen kerstdorp. Je hebt keuze uit de leukste gebouwen en decoraties met verlichting. Breid elk jaar een stukje verder uit.

Bekijk kerstdorp artikelen

Nu ligt Lapland natuurlijk niet direct naast de deur, daarom vind je ook wat dichterbij een aantal leuke kerstdorpen. Bijvoorbeeld Neurenberg’s Kindlesmarkt (kerstmarkt in Duitsland) of het Zwitserse dorpje Grinderwalt. Die laatste heeft tijdens de feestdagen een bijzondere sfeer.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com