Diamond painting

Een van de leukste hobby’s waarbij je de nodige ontspanning ervaart: diamond painting. Deze hobby is voor jong en oud. Je plaatst geslepen steentjes of kleine diamantjes op canvas. Iedereen kan het want het is een kwestie van de genummerde hokjes met de juiste kleuren diamantjes beplakken. Een diamond painting pakket is helemaal compleet. Je hebt keuze uit hele mooie pakketten.

Afbeelding van de wereld, Nederland, eigen foto er nog meer

Op het gebied van diamond painting is alles mogelijk. Zeer populair zijn diamond painting wereld, Nederland, de dikke dames of een eigen foto. Waar je ook voor kiest, het resultaat is verbluffend mooi.

Diamond painting heeft ook wel wat voordelen. Voor veel mensen brengt het rust en zorgt het voor de nodige afleiding. In het begin lijkt dit een intensief klusje maar al die uren brengen veel voldoening. Bovendien kan iedereen het, ongeacht leeftijd of niveau. Wel is het belangrijk om de juiste materialen in huis te halen.

Dit heb je nodig voor diamond painting

Wat moet je allemaal kopen voor diamond painting? Het complete pakket biedt alles wat je nodig hebt. Het bevat dus de achtergrond en de benodigde diamantjes of steentjes. Ook zit er een pen, pincet, schudbakje en wax/lijm bij (zit vaak al op het papier/ canvas).

Deze hobby is ontzettend leuk om samen te doen. Maar ook alleen beleef je hier veel plezier aan. Ben je bang dat je steentjes tekort komt, dan kun je er altijd extra bijbestellen. Je kunt ook voor een speciale diamond painting opbergdoos gaan. Hierin sorteer je alle steentjes op kleur en bewaar je deze op een veilige manier.

Is diamond painting moeilijk?

Misschien heb jij je nog nooit met deze leuke hobby bezig gehouden. Is diamond painting moeilijk? Nee, je moet er alleen wat handigheid in krijgen. In een diamond painting pakket zit alles al waardoor je niks bij hoeft te kopen. Bovendien is deze hobby helemaal niet duur. Een tip: begin bij voorkeur bovenaan of onderaan en zeker niet in het midden.

Het maakt niet zoveel uit of je met vierkante of ronde steentjes werkt, beide is goed te doen. Diamond painting voor kinderen is alleen aan te raden wanneer ze nummers herkennen. Werkt zoals het jou uitkomt. Je kunt bijvoorbeeld in lijntjes werken maar ook grote vlakken van dezelfde kleur in één keer doen.