De beste documentenmap (dossiermap)

Een documentenmap oftewel dossiermap is zeer geschikt voor het bewaren van belangrijke documenten of presentaties. Of dit nu voor werk, school of privé is: koop de beste documentenmap. Deze is namelijk van een hoge kwaliteit en biedt veel gebruiksgemak.

Zo ziet een documentenmap er uit

Meestal is een documentenmap transparant, zo zie je direct wat de inhoud is. Je hebt ook dossiermappen die niet doorzichtig zijn. Aan te raden wanneer je niet direct de inhoud zichtbaar wil maken, bijvoorbeeld omdat je ermee over straat loopt. Of omdat je niet wil dat anderen hun oog erop laten vallen.

Een documentenmap moet vooral makkelijk sluiten. Daarom heb je de elastomap, deze sluit je eenvoudig met twee elastieken. Maar je hebt ze ook met drukknoop. Om je te helpen vind je hieronder de beste documentenmap die verkrijgbaar is.

Elasto dossiermap

Een echte aanrader is de elasto dossiermap. De meeste van deze documentenmappen zijn ondoorzichtig, hierdoor is privacy gewaarborgd. In de map zelf past een document of losse vellen met een capaciteit tot 200 velletjes.

Je hebt keuze uit een kunststof of kartonnen elastomap. Karton is duurzaam en vaak ook scheurvast. Aan de andere kant is dit niet goed bestand tegen vocht. Kunststof is dit wel maar natuurlijk minder duurzaam.

Aan de zijkant van de map kun je schrijven, bijvoorbeeld welke documenten zich erin bevinden. Voor een pak van 10 stuks betaal je ongeveer € 11,50 (inclusief verzenden). Op zich is dit een goede prijs voor een setje uitstekende documentenmappen. Kies de kleur die bij je past want ook hierin heb je de keuze.

Bekijk elasto dossiermappen

Documentenmap met knoopsluiting

De elastomap behoort tot de beste documentenmap omdat deze makkelijk sluitbaar is. Dankzij het elastiek past hij zich ook goed naar de inhoud aan. Dat is bij een dossiermap met knoopsluiting niet het geval. Je moet altijd rekening houden met de maximale capaciteit, meer kan er niet bij. Veel van deze mappen hebben een capaciteit van 70 velletjes. Maak je gebruik van dik papier, dan kan er natuurlijk minder in.

Een documentenmap met knoopsluiting ziet er wel luxe uit. Bovendien is de map net wat makkelijker te openen en te sluiten. Daarom wordt dit soort dossiermappen vaak zakelijk gebruikt. Koop bijvoorbeeld exemplaren die geschikt zijn voor A5 papier, maar uiteraard ook voor A4 en kleiner. Zo neem je alle documenten eenvoudig mee of bergt ze veilig op.

Voor een setje van zes documentmappen met knoopsluiting betaal je rond de € 8, ook weer inclusief verzenden. Een redelijke prijs voor een goede kwaliteit.

Naar dossiermappen met knoopsluiting

Dossiers opbergen doe je zo

Binnen een bedrijf worden er heel wat dossiers opgebouwd. Denk bijvoorbeeld aan werknemersdossiers, klantendossiers, maar ook dossiers met betrekking tot leveranciers, financiën, doelstellingen en nog veel meer.

Dossiers opbergen lijkt eenvoudig maar is het vaak niet. Losbladig alles bewaren kan al snel voor een rommeltje zorgen. Daarom heb je dus de documentmappen, hiermee sorteer je alles overzichtelijk. Naast documentmappen kun je ook gebruik maken van ringbanden, hoewel dit in de praktijk niet altijd even praktisch is. Bij het gebruik van een ringband is het namelijk noodzakelijk dat je gaatjes in het papier maakt. Dit kan in sommige gevallen ongewenst zijn.

Dossiermap en een dossierkast

Heb je erg veel dossiers, order ze dan in dossiermappen. Ga voor de beste documentenmap met elastiek of knoopsluiting (zie hierboven). Vervolgens heb je nog iets nodig om al die dossiermappen in kwijt te kunnen. Vaak wordt gebruik gemaakt van een dossierkast. Hierbij heb je keuze uit een dossierkast voor hangmappen of eentje waar je de dossiers los in neerlegt.

Een dossierkast met hangmappen is praktisch, je kunt alles op alfabet of een bepaalde volgorde sorteren en wegbergen. In elke hangmap is ruimte voor meerdere dossiermappen, maar dit hangt weer van de dossierkast af. Het is in ieder geval wel zo dat een documentenmap gewoon in een hangmap past, dat is geen enkel probleem.

Papier of plastic: wat is de beste documentenmap?

Misschien twijfel je nog over het materiaal met betrekking tot documentenmap. Je hebt namelijk de keuze uit papier of plastic. Hierboven heb je er al iets over kunnen lezen maar nogmaals de voor- en nadelen van beide materialen op een rij.

Papieren (kartonnen) documentenmap

Een documentenmap van karton bestaat uit verschillende lagen papier. Tijdens het productieproces is de droog- en verwerkingstijd wat langer, daarom is karton over het algemeen duurder dan papier. Een kartonnen documentenmap is wel stevig. Bovendien is dit duurzaam en dus ook beter voor het milieu. Aan de andere kant is karton kwetsbaarder. Valt er koffie overheen, dan kun je er zeker van zijn dat de inhoud van de map nat is. Karton dat vochtig is zal ook gaan scheuren.

Plastic documentenmap

Als alternatief is er de plastic oftewel kunststof documentenmap. Deze bestaat al langer en is van een uitstekende kwaliteit. Kunststof scheurt niet snel, is ongevoelig voor vocht en zal ook niet aangetast worden door schimmels. Bovendien zal het geen papiervisjes aantrekken. Documenten zijn dus veiliger in een plastic documentenmap. Enig nadeel is de duurzaamheid, want kunststof is slechter voor het milieu.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

De beste documentenmap (dossiermap)
Schuiven naar boven