Douchegel

Lekker fris onder de douche uitkomen, hiervoor gebruik je natuurlijk douchegel. Voordeel van douchegel is dat het de vloeibare variant van een zeepblok is. Makkelijk in gebruik, redelijk lang houdbaar en het ruikt ook nog eens lekker. Bovendien is douchegel in verschillende varianten te koop. Bijvoorbeeld douchegel voor mannen of vrouwen, zonder parfum of van een bekend merk zoals Rituals.

Voor een droge, vette of normale huid

Tegenwoordig heb je douchegel voor verschillende huidtypen. Bijvoorbeeld douchegel voor de droge huid. Ook ideaal wanneer je last hebt van eczeem of psoriasis. Daarnaast heb je speciale wasgel voor baby’s. Het is zeker aan te raden om kleine kinderen hiermee te wassen en niet met een normale douchegel. Heb je juist een vette huid? Ook hiervoor heb je weer aparte producten.

Welke douchegel is gezond? Je moet weten dat elk verzorgingsproduct veilige ingrediënten bevat. Dit wordt goed in de gaten gehouden door verschillende gezondheidsorganisaties. Je kunt ook voor een natuurlijke of biologische douchegel gaan. Daarnaast heb je de parfumvrije wasgel, zeer geschikt wanneer je overgevoelig bent voor parfumbestanddelen.

De beste douchegel

Nu ben je zeker benieuwd wat de beste douchegel is. Dat hangt er helemaal vanaf hoe groot je budget is, maar ook wat je precies zoekt. Kijk je naar de best verkochte merken dan voeren Dove, Rituals, Nivea en Axe zeker de boventoon. Deze producten maken je huid schoon en zacht. Bovendien ruiken ze heerlijk.

Een goedkope douchegel zoals een huismerk reinigt je huid. Aan de andere kant ruikt het minder sterk en je huid kan ervan uitdrogen. Dit komt omdat de fabrikant minder aandacht aan de ingrediënten besteedt. Het moet namelijk zo goedkoop mogelijk. Dit is dus een keuze wat je maakt, het is altijd goed om beiden eens uit te proberen. Zo ontdek je zelf wat het prettigst is.

Douchegel voor mannen of vrouwen

Houd er rekening mee dat er een verschil is tussen douchegel voor mannen of vrouwen. De douchegel voor vrouwen heeft vaak een bloemachtige of fruitige geur en verzorgt de huid. De douchegel voor mannen ruikt vooral sterker. Dit komt omdat mannen meer en sterker zweet produceren. Heb je als vrouw veel last van zweten, dan zou je ook voor een mannendouchegel kunnen gaan.