Beste duivenvoer/ postduivenvoer

Het beste duivenvoer geeft duiven energie en houdt ze gezond. Hierbij is het belangrijk om voor kwalitatief goed duivenvoer te kiezen. Omdat er zoveel verschillende soorten merken zijn, elk met hun eigen samenstelling, is het vaak lastig om te kiezen. Daarom dit overzicht beste duivenvoer (voor sport-, post- en sierduiven).

Duivenvoer: dit moet je weten

Noem het duivenvoer of postduivenvoer, het is belangrijk dat duiven alle voedingsstoffen en de nodige energie binnenkrijgen. In de natuur eten duiven voornamelijk bessen, zaden en insecten. Duivenvoer bevat verschillende zaden, gerst en een mengsel van tarwe, gele en groene erwten. De samenstelling van duivenvoer is afhankelijk van de fabrikant.

Hoeveel je moet bijvoeren is ook weer een bepalende factor voor de gezondheid van de duiven. Vetrijke voeding helpt de duif om ongeveer 3 g vet per uur vliegen kwijt te raken. Een duif met overgewicht draagt niet bij aan een goede gezondheid. Een goed voerschema is vooral gevarieerd. Postduiven hebben mogelijk extra eiwitten en koolhydraten in de vorm van supplementen of speciaal voor nodig.

Beste duivenvoer /beste postduivenvoer 2020 & 2021

Wat moet je duiven of postduiven nu voeren? We hebben een overzicht gemaakt van het beste duivenvoer, ook wel het beste postduivenvoer genoemd. Je zal best wel wat bekende merken voorbij zien komen. Maar misschien ook wel merken duivenvoer waar je nog nooit van gehoord hebt.

1. Versele-Laga Mariman 4 Seizoenen

Van het bekende merk Versela Laga Mariman dit beste duivenvoer dat geschikt is voor alle seizoenen (vier seizoenen). Bevat 35% cribsmais 10% gele erwten en 8% groene erwten. Hier is ook nog eens 20% witte duiventarwe en 10% duivengerst aan toegevoegd. Uiteraard met een beetje bruin lijnzaad.

Dit duivenvoer wordt door kenners zeer goed beoordeeld. Ideaal voor postduiven, sierduiven en voor de kweek. Een verpakking bevat 2X 25 kg duivenvoer.

Bekijk Versele-Laga Mariman 4 Seizoenen

2. Versele-Laga Mariman Kweek & Sport Zonder Gerst

Veel duivenhouders of duivenfokkers vinden gerst geen toegevoegde waarde hebben. Gerst is licht verteerbaar maar door de ruwe celstof komt het onverteerd eruit. Dit is de reden dat veel duiven de gerst laten liggen. Dit duivenvoer bevat geen gerst en is geschikt voor kweekduiven en sportduiven/postduiven.

Dit product is van een hoge kwaliteit en bevat hoogwaardige grondstoffen. Dankzij de samenstelling wordt dit duivenvoer goed verteerd. Bevatten 33% cribmais, 10% gele erwten, 10% groene erwten, 15% witte duiventarwe, wat zonnebloempitten, kempzaad en overige ingrediënten.

Behoort zeker tot het beste duivenvoer van dit moment, iets dat kenners onderstrepen. Dit voer ontvangt goede beoordelingen (4,7 van de 5 sterren). Je ontvangt twee verpakkingen van 25 kg dus in totaal 50 kg.

Naar Versele-Laga Mariman Kweek & Sport Zonder Gerst

3. Versele-Laga Tradi Kweek Subliem

Tijdens de kweek is er behoefte aan krachtig voer met een goede voedingswaarde. Daarom is er dit speciale kweekduivenvoer, alweer van het bekende merk Versele Laga. De graanmengeling ondersteunt tijdens het kweekseizoen. Bevat dan ook 17% Platamais, 11% rode mais en 6% sojabonen. Dit is aangevuld met 6% gele erwten, 4,5% groene erwten en 4% vitsen. Daarnaast vind je nog veel overige belangrijke ingrediënten in dit beste duivenvoer tijdens de kweek.

Een prima product voor een prima prijs. Want voor de prijs ontvang je twee zakken van 25 kg van dit beste duivenvoer.

Bekijk Versele-Laga Tradi Kweek Subliem

4. Prestige Duivenvoer

Heb je duiven in huis of in een duivenren en vliegen ze niet uit? Of op zoek naar strooivoeder voor duiven in de achtertuin of het park? Dit is het ideale duivenvoer voor tuinvogels aan binnenvogels. Niet alleen duiven maar ook andere vogels zijn er dol op. Bevat een mengeling van tarwe, dari, haver, gebroken erwten en milet.

Veel gebruikers geven het aan tuinvogels. Opvallend is dat kopers hier erg tevreden over zijn, wat ook terug te zien is aan de score (4,8 van de 5 sterren). Het voer is lang houdbaar en van een hoge kwaliteit. Een verpakking bevat 20 kg strooivoer.

Naar Prestige Duivenvoer

5. Versele-Laga Mariman Junior

Duivenvoer voor jonge duiven, natuurlijk ook niet onbelangrijk. Daarom van het merk Verssellalager-Mariman dit duivenvoer van zeer goede kwaliteit. Ook weer met een mengeling van verschillende ingrediënten. Dit zijn onder andere 22% cribsmaïs, 20% witte duiventarwe en 10% duivengerst. Er zit ook 6% paddy rijst en 1% gebroken rijst. Daarnaast bruin lijnzaad en zwart koolzaad. Het ideale voer voor jonge duiven, zodat ze gezond opgroeien.

Ook nu weer bestaat een bestelling uit 2 maal 25 kg duivenvoer, wat natuurlijk samen 50 kg maakt. Zo heb je altijd voldoende voorraad in huis.

Bekijk Versele-Laga Mariman Junior

Welk voer voor duiven?

Hierboven vind je een overzicht van het beste duivenvoer of postduivenvoer van dit moment. Het is gebruikelijk om duiven tweemaal per dag te voeren. Doe dit altijd met echt duivenvoer, dan weet je zeker dat ze alles binnenkrijgen wat ze nodig hebben. Naast normaal duivenvoer is er ook nog kweekvoer, voer voor tijdens de rui maar ook voor tijdens de winter. Twijfel je over het voer dat je nodig hebt, neem dan het vier seizoenen voer. Hiermee zit je altijd goed.

Wat kun je een duif te eten geven? Naast het standaard voer eten ze eigenlijk van alles. Denk maar eens aan verschillende granen en zaden, insecten maar ook een beetje rijst. Let wel op met bepaalde planten en zaden die in het wild groeien, deze kunnen giftig zijn voor de vogels. Dit is dan ook absoluut geen duivenvoer.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com