Duurzaam cadeau

Een duurzaam cadeau is tegenwoordig helemaal de trend. Je geeft iets cadeau dat goed is voor het milieu en de toekomst van de aarde. Denk hierbij aan duurzame gadgets, biologisch afbreekbare producten of andere dingen. Je hebt het duurzaam cadeau voor vrouw, man, collega, kind en nog veel meer. Er zit altijd wel iets leuks bij.

Duurzaam cadeau kind

Er wordt best veel gezocht naar een duurzaam cadeau kind. Bijvoorbeeld voor een kind van 1 jaar oud, 3 jaar oud of misschien toch wel wat ouder. Waarom zou je een duurzaam cadeau voor een kind kopen? Omdat kinderen de volgende generatie zijn. Het is juist deze generatie die goed op de gezondheid van de aarde moet letten. Een duurzaam cadeau is alvast een goede start.

Je hebt de keuze uit een biologisch cadeau, een gerecycled cadeau of gewoon iets dat hartstikke duurzaam is. Denk maar eens aan de Dopper drinkfles, gerecycled kartonnen speelgoed, BPA vrije en milieuvriendelijke producten, de bamboe tandenborstel en nog veel meer.

Kado voor man of vrouw

Op zoek naar een duurzaam cadeau voor een man? Hier zijn ook wel wat leuke dingen in verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de shampoobar speciaal voor mannen. Of een energiezuinig apparaat, tweedehands boek, waterbesparende kraan, duurzame tuinartikelen of energiezuinige verlichting. Maar ook duurzame koffie en thee doen het ontzettend goed.

Een duurzaam cadeau voor een vrouw is ook niet zo lastig om te vinden. Bamboe producten voor de badkamer, altijd leuk. Of duurzaam beddengoed, woonaccessoires, een waterfles of duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakspullen. Daarnaast zijn er ook veel biologische of duurzame gezondheidsproducten verkrijgbaar. Een duurzaam cadeau voor de vrouw zit er altijd wel tussen.

Gerecycled cadeau

Zoek je een uniek en duurzaam cadeau? Denk dan eens aan een gerecycled cadeau. Zo heb je bijvoorbeeld het speelgoed van karton, dit is erg milieuvriendelijk. Ook een refurbished smartphone behoort tot het gerecycled cadeau. Andere idee├źn zijn het kruidenrek, de kattenmand van gerecycled materiaal.

Voordeel van gerecycled materiaal is dat fabrikanten geen nieuwe grondstoffen hoeven te gebruiken. Dit scheelt natuurlijk enorm in de milieubelasting. Bovendien zijn deze producten echt niet (veel) duurder dan wanneer er nieuwe grondstoffen worden gebruikt. Het is daarom altijd goed om eens te kijken en te vergelijken. Iemand een duurzaam cadeau geven is niet alleen goed voor het milieu, ook maakt het de ontvanger bewust van de toekomst van onze aarde.