Welke elektrische fiets heeft de grootste actieradius?

De motor van een elektrische fiets wordt gevoed door een accu. Elke accu gaat een bepaald aantal kilometers mee. Gemiddeld is dit tussen de 35 en 70 km. Welke elektrische fiets heeft de grootste actieradius? Er zijn modellen die het tot wel 200 km vol kunnen houden. Wel hangt hier een hoger prijskaartje aan.

SMLRO XD100 -Elektrische Fiets
Ontdek de prijs

Motor versus accu

Een elektrische fiets biedt in veel gevallen trapondersteuning. Er zijn ook modellen die het trappen geheel over kunnen nemen, het gaat hier dan om een e-bike. Er is dus een verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike. Een elektrische fiets is altijd met trapondersteuning, bij een e-bike hoef je niet mee te trappen. Feitelijk is een e-bike niets anders dan een elektrische snorfiets.

De elektrische fiets met trapondersteuning wordt aangedreven door een motor. Deze motor heeft natuurlijk voeding nodig, hij haalt dit uit de accu. De motor bepaalt hoe sterk de trapondersteuning is. De accu is van invloed op de afstand die je af kunt leggen.

Hoeveel kilometer met accu elektrische fiets?

Ga je voor een minimale trapondersteuning dan gaat de accu van de gemiddelde elektrische fiets tussen de 80 en 100 km mee. We hebben het hier dan over een 300 Wh accu. Met veel ondersteuning zal je actieradius op 30-50 km liggen. De totale afstand hangt dus af van de ondersteuning die je kiest. Maar ook de rolweerstand oftewel het wegdek speelt mee. Over een zandpad fietsen verbruikt meer energie dan over een glad wegdek.

Houd ook het weer in de gaten. Fiets je met wind tegen dan gaat de accu van de elektrische fiets minder lang mee. Ook bergop vraagt natuurlijk het nodige van de accu.

Bekijk fietsaccu’s

Zoveel kilometer kun je met een 500 Wh accu doen

Het vaakst wordt de fiets met 500 Wh accu verkocht. Hoeveel km met een 500 Wh accu hangt ook van verschillende factoren af. In het meest gunstige geval gaat deze accu tussen de 150 en 180 km mee. Bij wind tegen, oneffen terrein, bergop en veel trapondersteuning kan een 500 Wh accu het ook redelijk lang uithouden. Reken in dit geval op een actieradius van 50-80 km.

Welke elektrische fiets heeft de grootste actieradius?

Nadat je bovenstaande hebt gelezen wil je vast weten welke elektrische fiets de grootste actieradius heeft. Verbaas je niet maar er is een model dat makkelijk de 200 km haalt. Het gaat hier om de Fuell Fluid, een fiets die ontworpen is door Erik Buell. Geen heel goedkoop model want de kale versie is verkrijgbaar vanaf € 2500. Wil je alles erop en eraan dan zit je al snel op een aanschafprijs van € 4000 of meer.

De Speed Pedelec is ook een krachtpatser onder de elektrische fietsen. Deze kan zonder tussentijds opladen een actieradius van 100-160 km behalen. Daarnaast zijn er nog meer modellen verkrijgbaar met een actieradius vanaf 150 km. Hieronder de best verkochte fietsen die in deze categorie vallen.

Dit zijn de beste elektrische fietsen

De Shark of de Stromer, zomaar twee modellen met een actieradius van 150 km of meer. Maar ook de sportieve MTF Mount hoort in dit rijtje thuis. Verder de Lohner en de Calcite. Wanneer je op de link hieronder klikt zie je alle beschikbare modellen met die verbazend hoge actieradius.

Naar elektrische fietsen met hoge actieradius

De prijs van deze fietsen

Je zoekt een elektrische fiets met de grootste actieradius. Houd dan ook rekening met een hogere aanschafprijs. Een bedrag tussen de € 4000 en € 6000 is vrij normaal. Is je budget niet zo groot? Voor € 2000-€ 3000 heb je ook een goede elektrische fiets. Alleen is de actieradius dan wat lager, maar nog niet slecht. Pas wanneer je onder de € 2000 duikt dan wordt de actieradius beduidend slechter.

Dit laat maar weer eens zien waarom het zo belangrijk is om goed met je geld om te gaan. Het heeft geen zin om een hele goedkope elektrische fiets aan te schaffen want daar heb je niet lang plezier van. Tenzij je hem alleen maar voor korte stukjes gebruikt en zeker niet dagelijks.

Aantal watt voor elektrische fiets

Bij aanschaf van een elektrische bike wordt vaak ook naar de wattage van de motor gekeken. Hoeveel watt voor een elektrische fiets? Een model dat 25 km/h gaat mag een motor met een maximaal vermogen van 250 W hebben. Je hebt ook elektrische modellen die 45 km/h gaan. Hierbij is het wattage naar verhouding hoger, meestal tussen de 300 en 400 W.

Is aankoop elektrische fiscaal aftrekbaar?

De aanschaf van een elektrische fiets is/ was voor ondernemers fiscaal aftrekbaar. In 2018 en 2019 was dit voor 120% fiscaal aftrekbaar en in 2020 voor 100%. Deze regels gelden alleen wanneer je de fiets ook 100% zakelijk gebruikt. Is hij voor particulier gebruik bedoeld, dan is de fiets niet fiscaal aftrekbaar.

Btw op fietsen

Over elektrische fietsen betaal je 21% btw. Dit geldt niet alleen voor fietsen maar ook voor brommers, scooters en snorfietsen. De btw is aftrekbaar wanneer de elektrische fiets een zakelijke aankoop is. Let dan wel op de regels want je moet aan kunnen tonen dat je hem ook echt bedrijfsmatig gebruikt.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Welke elektrische fiets heeft de grootste actieradius?
Schuiven naar boven