Elektrische figuurzaag

Een elektrische figuurzaag kopen? Hiermee zaag je zeer nauwkeurig. Geschikt voor bijvoorbeeld scherpe hoeken of moeilijke rondingen. Een elektrische figuurzaag heeft verschillende mogelijkheden. Dit apparaat is een welkome aanvulling voor de hobbyist maar ook voor de professional. Hierbij heb je keuze uit de beste merken tegen een goede prijs.

Wat is een elektrische figuurzaag?

Een elektrische figuurzaag wordt aangedreven door een elektromagnetische trilplaat of een elektromotor. Hij werkt op netstroom, dit is dus iets anders dan de handfiguurzaag. Over het algemeen is een elektrische figuurzaag veel professioneler in gebruik. Natuurlijk is het een groter apparaat maar niet te vergelijken met een decoupeerzaag.

Moet je figuurzagen in dik hout? Ook hier is dit apparaat geschikt voor. Dit maakt deze zaag zeer veelzijdig. Benieuwd naar de beste elektrische figuurzaag? De merken VidaXL en Proxxon verkopen goed. Bedenk dat niet elk merk van elektrische apparatuur ook de figuurzaag op netstroom in het assortiment heeft. Dit is een keuze die de fabrikant maakt.

Figuurzaagmachine: hier moet je op letten

Noem het een elektrische figuurzaag of een figuurzaagmachine, met beide wordt hetzelfde bedoeld. De figuurzaagmachine is voorzien van een plateau waarop je het stuk hout legt. De zaagjes staan in een beugel gespannen, dit is dus hetzelfde principe als bij een handfiguurzaag. Je kunt er alleen veel zuiverder meer werken en hij heeft ook meer power. Zo kunnen je houten of kunststof voorwerpen tot een dikte van 4,5 cm zagen.

Ga je een elektrische figuurzaag kopen dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Bijvoorbeeld de motorsnelheid, die moet zeker tussen de 400 en 1600 bedragen. Een motorvermogen van 80 W of hoger is ook wel aan te raden. Kijk verder of de tafel draaibaar is en hoeveel zaagbladen erbij zitten.

Elektrische figuurzaag kopen

Natuurlijk koop niet de eerste de beste elektrische figuurzaag, hierboven heb je al kunnen lezen waar je op moet letten. Wat betaal je voor een figuurzaagmachine? Houd rekening met een aanschafprijs variëren van € 115 tot € 300. Voor de hobbyist zijn elektrische figuurzagen tot een bedrag van € 180 meer dan goed. Ga je als professional te werk dan kom je bij een duurder model uit. Deze biedt namelijk verschillende functies.

Een elektrische figuurzaag kopen betekent dat je hier ook garantie op krijgt. Bewaar daarom de aankoopbon of de factuur altijd goed. De standaard garantieperiode bedraagt één jaar. Nog een extra tip: kijk bij aanschaf gelijk even naar de kabellengte. Wanneer de kabel te kort is kan het dat je een verlengkabel moet gebruiken. Bedenk van tevoren of dit wel zo praktisch is.