Elrond koers verwachting – bijzonder cryptoproject

Elrond (EGLD) bestaat sinds september 2020 en is van een beginprijs van € 7 doorgestegen naar € 434. Dat was in 2021, want een jaar later stond de koers alweer lager. In de Elrond verwachting maak je kennis met de historische en toekomstige koersontwikkelingen. Weet waar je in investeert, daarom lees je ook meer over dit project.

Handel in crypto zonder handelskosten te betalen (over de eerste € 1000 gratis).

Pak die bonus, meld je aan

Uitleg over Elrond (EGLD)

Bitcoin is het oudste en bekendste blockchain protocol. Het probleem met dit netwerk is dat het moeilijk schaalbaar is. Als reactie hierop is Elrond ontstaan. Dit project onderscheidt zich door zeer hoge transactiesnelheden. Maar ook lagere transactiekosten, waardoor Elrond een verbeterde versie van bitcoin en ethereum is.

Net als bij ethereum is het ook bij Elrond mogelijk om gebruik te maken van smart-contracts op het platform. Dankzij dit soort ‘slimme contracten’ kunnen er meer dan 250.000 transacties per seconde worden uitgevoerd. En dat tegen lage kosten.

Secure Proof of Stake algoritme

Bitcoin werkt op basis van Proof of Work (PoW). Hierbij bestaat het netwerk uit computers dat een minimale rekeninspanning verricht. Dit kost ontzettend veel energie, daarom staat bitcoin vaak negatief in het nieuws. We vinden de toekomst van de aarde immers heel belangrijk.

Elrond werkt op basis van Proof of Stake (PoS). Hierbij worden cryptomomenten ingezet (staken) om transacties te valideren. Dit kost veel minder energie, hoewel de beloning voor de stakers wat lager kan uitvallen. Maar energiebesparing wint het van de hoge beloningen.

Elrond koersverwachting

In de Elrond koers verwachting is het interessant om eerst naar de historie te kijken. In september 2020 werd deze munt uitgebracht voor een prijs van ongeveer € 11. Een maand later zakte hij naar € 6, dus investeerders van het eerste uur hadden gelijk met verlies te maken. Je kunt je voorstellen dat veel mensen ook met verlies hebben verkocht. Jammer dan, want vanaf december 2020 kwam de prijs weer boven het oude niveau uit.

In maart 2021 stond de koers op een voorlopig hoogtepunt van € 200. Dit zakte datzelfde jaar terug naar een dieptepunt van € 51.

Hoe zag 2022 eruit? Vanaf juli 2021 begon de koers weer te stijgen. Het nieuwe hoogtepunt werd in november 2021 bereikt (ongeveer € 434). Maar in januari 2022 zakte dit weer terug naar € 110.

Je kunt in ieder geval een conclusie trekken: sinds het begin is de koers gestegen. Met pieken en dalen, maar dat hoort erbij. Aan de hand hiervan kun je ook een toekomstverwachting maken.

Koersstijging van 100% tot 400%

Wanneer je naar de historie kijkt is het niet ondenkbaar dat de Elrond koers verwachting positief is. Een koersstijging tussen nu en twee jaar kan uitkomen op 100% tot 400%.

Hierbij moet je wel rekening houden met verschillende factoren. Gaat het met de economie slecht, dan zullen beleggers hun geld uit crypto terugtrekken. Hierdoor dalen nagenoeg alle koersen, dus ook van Elrond. Gaat het economisch goed dan stroomt er meer geld naar de cryptowereld toe. Wat natuurlijk weer een boost geeft.

Verder moet je ook kijken naar de wet- en regelgeving die verschillende landen hanteren of invoeren. Gaat het bijvoorbeeld om een verbod op crypto, dan kun je er gif op innemen dat de koersen dalen. Maar wordt crypto omarmd, dan juicht iedereen en stijgen de koersen. Dan ziet die Elrond koersverwachting er ineens veel rooskleuriger uit.

Investeer, maar met mate

Je ziet het vast vaker voorbijkomen maar het is echt waar: investeer alleen met geld dat je kunt missen. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je alles kwijtraakt. Bijvoorbeeld door een hackaanval of omdat er paniek uitbreekt. In het eerste geval ben je alles kwijt, in het tweede geval sta je op verlies.

Dus: investeer, maar doe dit met mate. Wat overigens ook voor drankgebruik geldt, maar dat wist je al.

Waar kun je Elrond kopen?

Opvallend is dat Elrond niet op elke handelsbeurs verkrijgbaar is. Wil je Elrond kopen, dan kan dit bij de volgende Nederlandse aanbieder(s):

Bitcoinmeester (meld je aan)

Litebit (Open een account)

Dit zijn beiden brokers dus geen handelsplatformen. Je hoeft dus ook niet veel moeite te doen om Elrond te kopen.

Verder koop je Elrond via de buitenlandse beurs Coinbase of via de website van Elrond.com. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd zo eenvoudig is als gedacht.

Let op want sommige websites geven lijstjes met waar je Elrond kunt kopen, maar die zijn niet actueel. Controleer dus zelf even of dit wel klopt. Het is zonde om ergens een account aan te maken en je persoonlijke gegevens door te geven, om er vervolgens achter te komen dat ze Elrond helemaal niet aanbieden.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com