Esso Extra’s – sparen en inleveren 2022

Esso is een van de meest bekende benzinepompen en heeft heel wat Nederlandse en Belgische klanten. Iedereen die hier regelmatig tankt kan deelnemen aan het spaarprogramma. Met Esso Extra’s spaar je punten die je weer kunt inwisselen voor de leukste cadeaus. Hoe dat sparen en inleveren (inwisselen) werkt, dat lees je in dit praktische artikel.

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

Sparen bij bemande tankstations

Bij Esso vind je zowel bemande als onbemande tankstations. Sparen via Esso Extra’s is alleen mogelijk bij de bemande stations. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Vraag de Esso Extra’s kaart bij het tankstation aan. Dit hoeft niet bij een tankstation in je eigen woonplaats te zijn, dat kan bij elke Esso pompstation (bemand).

Als alternatief kun je de Esso app op je smartphone installeren. Deze app is gratis, registreer je voor een Esso Extra’s spaarkaart. Binnen de app vind je de digitale kaart. Wil je later toch overstappen op een fysieke spaarkaart? Dat is mogelijk, maar de kaart in je app komt dan te vervallen. Uiteraard worden de gespaarde punten overgeschreven, die raak je niet kwijt.

Hier verdien je punten mee

Esso Extra’s sparen doe je door te tanken. Voor iedere liter die je tankt ontvang je 1 tot 2 Extra punten. Maar ook wanneer je de auto door de Esso wasstraat haalt dan verdien je punten. Dit geldt ook voor de aanschaf van bijvoorbeeld motorolie en een gedeelte uit de Essowinkel. Houd er rekening mee dat je niet over al je aankopen punten verdient.

Wil je sneller Esso Extra’s sparen? Dan kun je de spaarkaart meegeven aan iemand die bij Esso komt tanken of gebruik maakt van een wasbeurt. De spaarkaart is namelijk niet gekoppeld aan je ID. Iemand anders de kaart meegeven is wat lastiger wanneer je hem in de app hebt staan.

Overzicht van het sparen

Soms is onduidelijk hoe je Esso Extra’s spaart. Daarom vind je hieronder een overzicht van de spaarpunten die je ontvangt.

  • Per liter brandstof: 1 punt
  • Per liter Synergy Supreme plus brandstof: 2 punten
  • Per euro besteed aan de Carwash: 1 punt
  • Per euro besteed aan smeermiddelen: 1 punt
  • Per euro besteed in de Essowinkel: 1 punt

Let op want je ontvangt geen punten over aankopen die onder diensten vallen, over tabak, medicatie of telefoonkaarten. Maar wel over de overige producten die je in de Esso shop vindt. Houd er rekening mee dat je per transactie maximaal 100 Esso Extra’s op je kaart ontvangt. Besteed je bijvoorbeeld voor € 150 in een keer, dan ontvang je maximaal 100 punten. Soms kan het dus handig zijn om je aankopen te verspreiden. Bijvoorbeeld eerst tanken en later pas dat bloemetje, flesje cola en de motorolie aan te kopen.

De eerste welkomstbonus

Esso Extra’s sparen is nog eens ‘extra’ leuk dankzij de welkomsbonus. Iedereen die zich registreert ontvangt een welkomstbonus van 100 punten. Het is net alsof je al een hoop hebt besteed en hier punten over hebt ontvangen, alleen heeft dit je helemaal niets gekost.

Esso Extra’s sparen: bonuspunten

Ga je vaak de weg op? Dan tank je mogelijk ook meerdere keren per week. Wanneer je binnen vier dagen na je laatste tankbeurt opnieuw 25 liter of meer tankt, dan ontvang je 100% aan Extras punten. Stel dat je op maandag 50 l tankt, je ontvangt dan 50 punten. Op donderdag moet je weer tanken, dit keer doe je er 30 l bij. In plaats van 30 punten ontvang je nu 100% extra dus 60 punten.

Tank je op maandag en dan op zaterdag weer? Jammer, dit valt niet binnen de vier dagen. Maar omdat dit wel binnen de acht dagen na de laatste tankbeurt valt ontvang je toch nog 50% Extra’s punten.

Het saldo controleren

Wist je dat de punten een bepaalde waarde vertegenwoordigen? Elk punt is ongeveer 1 cent waard. Dit lijkt niet veel maar op de lange termijn kan de waarde aardig oplopen. Tank bijvoorbeeld 40 l, je ontvangt dan 40 punten. Die 40 punten zijn € 0,40 waard. Dat is mooi meegenomen want zo bouw je bij elke tankbeurt of besteding in de Esso shop weer wat op.

Benieuwd naar je saldo? Maak je gebruik van de Esso app, dan zie je het saldo hier staan. Het aantal punten staat ook op de kassabon. Het is dus handig om altijd om de kassabon te vragen. Verder kun je bij Esso Extras inloggen en zo je saldo controleren.

Esso Extrass inleveren (inwisselen)

Je wil Esso Extra’s inwisselen. Wanneer je de Esso Extras inlevert dan heb je de keuze uit:

  • Korting op brandstof
  • Korting op producten uit de shop
  • Cadeaukaarten

Kies heb bijvoorbeeld voor de Klus cadeaubon of een giftcard van een bekende parfumerie. Je kunt ook kiezen uit een entreebewijs voor een leuk uitstapje. Of een cadeaubon van bol.com.

Ga naar bol.com

Bij deze webshop vind je duizenden artikelen, je kunt jezelf dus helemaal uitleven. En dat allemaal dankzij het tanken bij Esso.

Zo werkt Esso Extras inwisselen

Weet je niet hoe je Esso Extras moet inwisselen? Hieronder zie je hoe dit moet.

Brandstof: tank de brandstof en geef tijdens het afrekenen en dat je met de Extra’s punten betaalt. Elk punt staat gelijk aan 1 cent. Heb je niet genoeg punten, dan betaal je het resterende bedrag gewoon bij. Dit kan contant of via een betaling. Het is niet mogelijk om het openstaande bedrag later van je spaarkaart af te laten halen, je moet direct de rekening voldoen.

Cadeaubon: op de website van Esso zie tegen welke cadeaubonnen je de punten kunt inleveren. Wanneer je te weinig tegoed hebt mag je het resterende bedrag gewoon bijbetalen.

Producten uit de shop: het is ook mogelijk om de Esso Extra’s in te leveren voor producten die je in de shop (winkel) ziet. Pak het product van je keuze, ga naar de kassa en geef aan dat je de punten wilt inwisselen. Een eventueel openstaand bedrag voldoe je op een andere manier.

Cadeau: via de webshop van Esso zie je welke cadeaus beschikbaar zijn.

Carwash: liever met een blinkend schone auto rondrijden? Wissel de punten dan in voor Carwash tegoed.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial