Fairtrade cadeaus

Betrekkelijk nieuw zijn de fairtrade cadeaus. Dit zijn eerlijke cadeaus waar je verschillende mensen blij mee maakt. Niet alleen jezelf en de ontvanger maar ook de maker. Een fairtrade cadeau is dus een eerlijk cadeau. Je helpt hier boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden mee. Daarom is het altijd een goede keuze om voor een fairtrade cadeau te gaan.

Dit is een fairtrade cadeau

Je hebt natuurlijk al wat meer kunnen lezen over fairtrade cadeaus. Wat is dit precies en hoe help je hier anderen mee? In ontwikkelingslanden hebben boeren en arbeiders het niet makkelijk. Ze moeten hard werken, vaak in barre omstandigheden. Aan de andere kant verdienen ze hier vrij weinig geld mee. Met een fairtrade cadeau help je aan een betere toekomst van deze boeren en arbeiders.

Dankzij jouw inzet kunnen ze rondkomen van hun werk. Bovendien kunnen deze arbeiders of boeren investeren in een duurzame en milieuvriendelijke toekomst. Met een fairtrade cadeau ondersteun je gelijke kansen voor mensen over de hele wereld.

Voorbeelden van fairtrade cadeaus

Op zoek naar een fairtrade cadeau? Hieronder vind je enkele voorbeelden. Bijvoorbeeld de Jiri and Friends wierookstokjes. Deze zijn met de hand gemaakt en 100% natuurlijk. Er is dus geen gebruik gemaakt van synthetische chemicali├źn of geurstoffen. Van hetzelfde merk heb je ook de Palo Santo stokjes oftewel het Heilig Hout. Dit gebruik je hetzelfde als wierook.

Een ander leuk fairtrade cadeau is de stevige leren ketting, de multifunctionele haarband, een fairtrade badjas, pannenlappen, uienpot en andere ideetjes. Je ziet, voldoende keuze in fairtrade cadeaus. Het blijft een goed gevoel geven, vooral omdat je weet dat je hier mensen in ontwikkelingslanden ook ├ęcht veel helpt.

De prijs van deze dingen

Je kunt je afvragen of fairtrade cadeaus normale duurder zijn dan normale producten. Natuurlijk betaal je een heel klein beetje meer maar dat is om mensen in ontwikkelingslanden bij te staan. Bovendien is er geen gebruik gemaakt van massaproductie en is er sprake van handgemaakt werk. Daar betaal je natuurlijk ook voor, want je haalt echt iets unieks in huis.

Simpelweg kun je stellen dat fairtrade cadeautjes iets duurder zijn maar beter voor de toekomst van de mens en voor het milieu. Hier mag dus best wat tegenover staan. Geef je het cadeau aan iemand anders, maak deze er dan van bewust dat het hier om fairtrade gaat. Wie weet steek je hier anderen mee aan en gaan ze ook nadenken over gelijke kansen voor iedereen.