Fietsen

Op het gebied van fietsen is er aardig wat verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de populaire stadsfiets of de sportieve mountainbike. Het is een feit: fietsen is gezond voor lichaam en geest. Pak dus regelmatig de fiets naar het werk, de winkel of gewoon voor een blokje om. De prijs van een fiets is de laatste jaren wel goedkoper geworden. Dit maakt het extra interessant om voor een nieuwe fiets te gaan.

Welke fiets past bij mij?

Je hebt een fiets nodig voor lange afstanden of een stevig model voor het dragen van je boodschappen. Welke fiets past bij mij? Dat hangt ten eerste van je lengte, geslacht maar ook leeftijd af. Voor ouderen is het fijner om voor een fiets met lage instap te gaan. Heb je rugklachten? Dan zou een ligfiets een goede optie kunnen zijn.

Welke fiets bij welke lengte? Bekijk hieronder de lichaamslengte en welke framemaat je dan nodig hebt.

  • 155 – 170             51
  • 160 – 175             53
  • 175 – 185             57
  • 185 – 195             61
  • 195 – 210             65

Fiets kopen (online)

Wilde je vroeger een fiets kopen dan ging je naar de fietsenwinkel. Tegenwoordig koop je net zo makkelijk een fiets online. Voordeel hiervan is dat je niet meer de deur uit hoeft. Bovendien wordt de fiets bij je thuisbezorgd. Nog een voordeel van online een fiets kopen: je mag hem uitproberen. Bij ontevredenheid kun je hem gewoon terugsturen. Dit noem je ook wel de zichttermijn, iets waar je bij online aankopen altijd recht op hebt.

Bekijk wel de voorwaarden van de aanbieder. Bij de een mag je de fiets uitgebreid uitproberen, de ander wil dat je er als het ware alleen maar naar kijkt. Als laatste voordeel van online winkelen is de prijs. Koop je een fiets online dan ben je naar verhouding altijd voordeliger uit.

Onderdelen, verzekering en nog veel meer

Is je fiets kapot dan heb je misschien behoefte aan losse onderdelen. Ook deze bestel je online of koop je bij de plaatselijke fietsenzaak. Bij aankoop van een nieuwe fiets is het aan te raden om een fietsverzekering af te sluiten. Dit geldt al helemaal wanneer de aankoopprijs hoger dan € 500 bedraagt. Voor goedkopere of oudere modellen is een verzekering niet direct nodig.