Geblokkeerd op WhatsApp? Zo zie je dat

Bijgewerkt: 15 maart 2023

WhatsApp is de meest populaire berichtendienst. Het leuke hieraan is dat je personen kunt blokkeren, zodat ze je niet meer lastigvallen. Maar zelf geblokkeerd worden is natuurlijk niet leuk. Hoe kun je zien of je geblokkeerd bent op WhatsApp? Daar zijn wel een aantal handige trucjes voor.

Dit houdt blokkeren in

Wanneer iemand je op WhatsApp blokkeert kun je diegene geen berichten meer sturen. Nou ja, feitelijk kan je nog steeds wat typen en verzenden, maar het komt niet bij de ontvanger aan. Het is ook niet mogelijk om diegene via WhatsApp te bellen of te videobellen.

Wanneer je geblokkeerd bent dan zie je ook geen status of profielfoto van de ander. Maar het is wel mogelijk om diegene nog in een groepsbericht te spreken.

Wordt het langzamerhand tijd voor een nieuwe smartphone? Bekijk de nieuwste modellen en prijzen.

Naar smartphones

Hoe weet je of je geblokkeerd bent op WhatsApp?

Het vervelende aan WhatsApp is dat je niet ziet of iemand je geblokkeerd heeft. Je ontvangt hier namelijk geen melding van. Omdat de persoon gewoon tussen je contactpersonen blijft staan, raak je in twijfel. Benieuwd hoe je toch ziet of je geblokkeerd bent? Hieronder enkele ideeën en tips.

Profielfoto is plots weg

Een van de eerste signalen dat je geblokkeerd bent op WhatsApp: je ziet de profielfoto van de ander niet meer. In plaats daarvan staat er een grijs poppetje. Maar let op, de ander kan natuurlijk ook gewoon zijn profielfoto hebben weggehaald. Of hebben ingesteld dat deze niet voor contactpersonen zichtbaar is.

Geen status

Normaal gesproken zie je bij iemand staan wanneer hij voor het laatst online is (geweest). Je achterhaalt dit door het gesprek met die persoon te openen. Bovenaan zie je dan de datum en tijd wanneer de persoon online is geweest, of je ziet dat hij momenteel online is.

Zie je helemaal niks staan? Oeps, mogelijk ben je geblokkeerd. Toch kan de ander ervoor hebben gekozen om de status af te schermen. Dus: dat je niks ziet wil niet direct zeggen dat je geblokkeerd bent. Maar wanneer er nog meer indicatoren zijn dan staat het signaal toch echt wel op rood.

Geen updates over info

Sommige gebruikers voeren wat extra info in. Standaard staat die info op ‘maakt gebruik van WhatsApp’, maar velen vinden het leuk om wat anders in te vullen. Zie je helemaal geen info meer? Dit is echt een indicatie dat je geblokkeerd bent.

Ook nu weer een waarschuwing want de ander kan zijn info verwijderd hebben. En wanneer iemand voorheen toch al geen info had staan dan kun je hieruit niet ophalen of je geblokkeerd bent.

Berichten worden niet afgeleverd

De vierde en misschien wel belangrijkste methode om te weten of je geblokkeerd bent op WhatsApp. Stuur diegene een bericht. Staat er achter het bericht twee vinkjes, dan betekent dit dat het bericht is afgeleverd. Een blauw vinkje betekent dat het bericht is gelezen. Niet altijd verschijnen er blauw vinkjes want de ander kan dit uitschakelen.

Verstuur je een bericht en zie je maar één vinkje? Dan is het bericht wel verzonden maar niet afgeleverd. Dit heeft drie verschillende oorzaken:

  • Je bent geblokkeerd
  • De ander heeft geen internet
  • Er is een storing bij WhatsApp

Een eventuele storing kun je uitsluiten door iemand anders een bericht te sturen. Wordt dit wel gewoon afgeleverd, dan is er in ieder geval geen sprake van een storing.

Ben je ook zo dol op WhatsApp emoticons? Bekijk deze echte stickers dan eens.

Naar emoticons stickers

Wel contact via een groepsgesprek

Dit is een hele goede manier om te weten of je geblokkeerd bent op WhatsApp. Hierbij is het belangrijk dat jullie in dezelfde WhatsAppgroep zitten. Wanneer iemand je geblokkeerd heeft kun je deze niet toevoegen aan een nieuw WhatsApp groepsgesprek, houd hier rekening mee.

Verstuur eerst een privébericht naar diegene. Blijft er slechts één vinkje aanwezig? Kijk dan os die persoon in de groepsapp actief is. Probeer eventueel een reactie uit te lokken. Je kunt ook zelf een bericht in de groepsapp plaatsen. Je hebt dan de mogelijkheid om te kijken wie dat bericht allemaal heeft gezien. Dat doe je zo:

  • Open het groepsgesprek
  • Plaats een bericht
  • Selecteer na enkele uren dit bericht
  • Klik op i (informatie)

Je ziet nu wie je bericht allemaal gezien heeft. Zit daar ook degene bij waarvan je vermoedt dat hij jou geblokkeerd heeft? En komen privégesprekken niet bij deze persoon aan? Dan is het duidelijk: je bent door diegene geblokkeerd.

Kan je iemand bellen die je geblokkeerd heeft op WhatsApp?

Omdat je geblokkeerd bent op WhatsApp zal diegene je berichten niet ontvangen. Je hebt nog een andere mogelijkheid: bellen via WhatsApp. Kun je iemand bellen die jou geblokkeerd heeft? Niet via WhatsApp. Je oproepen komen namelijk niet aan, zodat de ander ook niet ziet dat je belt.

Bellen via de telefoon (of vaste telefoon) gaat natuurlijk wel. Dat iemand je op WhatsApp blokkeert wil niet zeggen dat hij of zij je telefonisch ook heeft geblokkeerd. Maar dat kan wel, hier ontvang je geen melding van. Het gevolg: je blijft oneindig bellen zonder dat de ander opneemt. Meestal wordt je oproep direct naar de voicemail doorgeschakeld.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Geblokkeerd op WhatsApp? Zo zie je dat
Schuiven naar boven