Goedkope cadeautjes – verjaardag, jubileum en feestdagen

Een verjaardag of jubileum? Dan geef je iets leuk cadeau. Dit geldt ook voor de feestdagen. Goedkope cadeautjes zijn leuk om te geven en te krijgen. Heb je geen inspiratie of is je budget beperkt? Bekijk de leukste en goedkoopste cadeautjes voor hem, haar en het kind.

Dit zijn goedkope cadeautjes

Bij goedkope cadeautjes kun je denken aan een bedrag tot € 15. Maar er is ook heel veel verkrijgbaar voor maximaal € 10. Weet je niet wat je moet kopen? Bekijk een aantal inspirerende ideeën waarbij je zeker niet meer dan € 15 kwijt bent.

Cadeaus tot € 5

Of het nu om een verjaardag, sinterklaas, kerst of iets anders gaat: het hoeft niet veel te kosten. Het gaat immers om het gebaar. Het is niet altijd even makkelijk om goedkope cadeautjes van maximaal € 5 te vinden. Toch zijn ze wel verkrijgbaar. Denk maar eens aan het volgende:

Douchegel voor hem of haar waarbij je voor een goed merk gaat. Je betaalt dan rond de € 3,50 tot € 5 voor een fles douchegel. Vermijd goedkope huismerken, die zijn niet zo leuk om cadeau te geven.

Pennen, iets dat iedereen wel kan gebruiken. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat je nergens een pen kunt vinden. Dit kleine cadeautje is geschikt voor kinderen en volwassenen. Bovendien betaal je, afhankelijk van het merk, tussen de € 1 en € 5 voor een setje pennen.

Bekijk alle pennen

Een navulbaar parfumflesje is een leuk hebbedingetje. Voordeel hiervan is dat het een lipstickformaat heeft en hierdoor gemakkelijk in de tas of jaszak past. Zo kan degene die dit parfumflesjes krijgt altijd zijn of haar favoriete parfum meenemen. Ook dit kost minder dan € 5.

Naar navulbare parfumflesjes

Verder kun je binnen dit budget denken aan deodorant, make-up setje, chocolade, paar flesjes bier of speelgoed. Vooral de knutselspullen zijn erg voordelig.

Cadeautjes van € 5 tot € 10

Goedkope cadeautjes in de categorie € 5-€ 10, die zijn volop verkrijgbaar. Met dit budget kom je altijd goed uit. Wat dacht je van een leuke sleutelhanger in de vorm van een bieropener, Formule 1 raceauto of klavertje vier. Of een met tekst, ook hartstikke leuk. Voor minder dan € 10 scoor je de leukste sleutelhangers.

Bekijk sleutelhangers

Een ander leuk idee is een muismat, dit komt altijd van pas. Denk maar eens aan iemand die veel achter de pc of laptop bezig is. Muismatten zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 6. De luxere en grotere modellenkosten meer dan € 10, maar onder dit bedrag is er ook meer dan voldoende te koop.

Andere goedkope cadeautjes: luxe badschuim of douchegel, speelgoed, een leesboek, cadeaubon of iets anders.

Goedkope cadeautjes van € 10 tot € 20

Als laatste de goedkope cadeautjes die tussen de € 10 en € 20 kosten. Met dit bedrag heb je meer keuzemogelijkheden. Bijvoorbeeld een muziek-cd, die is altijd verkrijgbaar voor € 12 tot € 20. Sommige muziek-cd’s zijn wat duurder. Geef eens de Foute hits cd, een cd van Abba of een andere populaire zanger(es) of groep.

Houdt hij of zij wel van een wijntje? Geef dan eens een wijnfles paraplu cadeau. De paraplu zit heel slim verborgen in een (kunststof) wijnfles. Na het openklappen is de wijnfles het handvat. Degene die dit cadeau krijgt hoeft nooit meer met een nat pak door de regen.

Andere leuke cadeaus zijn een USB-stick, USB aansteker, elektronische spaarpot, insectenlamp, een klok met dierengeluiden of een grappige flesopener. Laat je fantasie zijn werk doen, dan kom je voldoende goedkope cadeautjes tegen.

Kleine cadeautjes onder 2 euro

Voor (sinterklaas) surprise of gewoon omdat je iets wil geven, kleine cadeautjes onder 2 euro zijn moeilijk vindbaar. Wat je kan geven:

  • Gelukspoppetje
  • Gelukssteen
  • Snoep of koek
  • Mini kleurboek
  • Tijdschrift
  • Mini puzzel
  • Klein setje kleurpotloden
  • Goedkope verzorgingsproducten

Kijk eens goed bij de drogist, supermarkt, Action of Xenos rond. Dat zijn van die winkels waar je kleine cadeautjes onder de 2 euro scoort. Houd er wel rekening mee dat het echt om iets kleins gaat, soms van lage kwaliteit. Maar goed, het gaat uiteindelijk om het idee erachter.

Zelf goedkope cadeautjes maken

Weet je wat ook leuk is: zelf goedkope cadeautjes maken. Neem een klein glazen flesje met een kurk. Stop hier een briefje in of wat water met een bloemetje. Je kunt er ook een gelukspoppetje, een beetje parfum of wat dan ook in doen.

Heb je een cd-brander? Maak een fotocollage en brand deze op een CD of dvd. Of zet hier de lievelingsmuziek van de ontvanger op.

Met een beetje creativiteit maak je zelf een sleutelhanger of een bedeltje voor aan een armband of ketting. Of maak zelf een frisbee van papier.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com