Goedkope telefoon zonder abonnement

Bij het afsluiten van een abonnement ben je niet verplicht om hier een smartphone bij te nemen. Zoek je een goedkope telefoon zonder abonnement? Dit soort modellen is verkrijgbaar vanaf € 55. Dat is echt waar, want voor dat bedrag krijg je een leuk model in handen. De betere toestellen beginnen vanaf € 100. Ontdek goedkope telefoons onder de € 200, waarbij je nooit aan een abonnement vastzit.

Nog 6 dagen

Bol.com heeft het populairste speelgoed op een rij gezet.

Geen abonnement afsluiten

Het mobiel telefoonabonnement inclusief smartphone is populair. Maar dit heeft ook wel nadelen. Ten eerste de hogere maandprijs. Je betaalt namelijk voor die smartphone, die krijg je niet gratis. Hierbij betaal je het toestel in maandelijkse termijnen af. Dit bedrag wordt bij je abonnementskosten opgeteld, waardoor je maandelijks meer betaalt.

Let op wanneer je meer dan € 250 moet aflossen. Je wordt dan BKR geregistreerd, dit kun je beter voorkomen. Daarom is een goedkope telefoon zonder abonnement een betere keuze.

Smartphones tot € 100

Zoek je een goedkope smartphone zonder abonnement en mag deze niet meer dan € 100 kosten? Dan zijn er wel wat mogelijkheden. Helaas zijn die mogelijkheden wel beperkt. Dit komt omdat smartphones van minder dan € 100 kwalitatief niet zo goed zijn. Bovendien willen fabrikanten deze vaak niet op de markt brengen, ze hebben een naam hoog te houden.

Nokia heeft wel een aantal goedkope modellen in het assortiment. Het gaat dan niet om een smartphone maar een gsm met internet. Je maakt gebruik van wat standaard applicaties maar kunt hier niks aan toevoegen. Dit maakt het gebruik van de telefoon heel beperkt. Ook Panasonic heeft een aantal van deze modellen te koop. De prijs van deze toestellen ligt tussen de € 35 en € 50.

Verder zijn er nog wat goedkope smartphones van onbekende merken die minder dan € 100 kosten. Niet echt een aanrader, maar misschien wel handig als tweede toestel.

Bekijk GSM’s

Van € 100 tot € 200

De beste keuze is een goedkope telefoon zonder abonnement die tussen de € 100 en € 200 kost. In deze categorie is er veel verkrijgbaar. Een aantal onbekende merken kosten rond de € 100, maar voor een paar tientjes meer ga je voor een Samsung of Huawei. Ook Xiaomi en Oppo zijn bekende en voordelige merken.

Een aanrader is de Samsung A03s. Een uitstekend toestel uit 2021, voorzien van een 6,5 inch scherm. Hij kost tussen de € 160 en € 190 dus dat is hartstikke voordelig.

Naar Samsung A03s

Het alternatief voor de Samsung Galaxy A03s is de A12, die minder dan € 190 kost. Dit toestel komt uit 2020. Andere aanraders zijn de Alcateltoestellen, Motorola Moto, Xiaomi of Realme. Toppertjes die je voor minder dan € 200 scoort.

Goedkope telefoon zonder abonnement: enkele tips

Wees voorzichtig met al te goedkope telefoons. Deze beschikken over een oudere of eenvoudige processor met weinig werkgeheugen. Hierdoor is het toestel zeker niet de allersnelste. Prima om e-mails of WhatsAppberichten te versturen of een beetje over het internet te surfen, maar verwacht geen topprestaties. Een zeer goedkope telefoon is niet geschikt om mee te gamen of te streamen.

Kijk ook even naar de cameraspecificaties. De goedkope smartphone heeft een hoofdcamera met een of twee lenzen. Daar maak je niet de allerbeste foto’s mee, maar wel prima om te delen op social media. De eerder genoemde Samsung A12 is wel interessant want de hoofdcamera heeft vier lenzen, waardoor je foto’s met scherptediepte maakt. De A03s, die goedkoper is, heeft 3 lenzen in de hoofdcamera, ook helemaal top.

Overige specificaties

Kijk ook naar het besturingssysteem. Velen vinden Android prettig werken, dit zijn ook de goedkopere telefoons. Het iOS besturingssysteem van Apple is gelijk een stuk duurder. Daarnaast speelt de accuduur een belangrijke rol. Hele goedkope smartphones hebben een processor die niet veel van de accu vraagt. Over het algemeen gaan dit soort accu’s ook langer mee.

Snelheid speelt natuurlijk ook een rol. Van een goedkope telefoon kun je geen hoge snelheden of prestaties verwachten. Wil je met de smartphone echt gaan gamen of zit je er de hele dag op, dan kun je beter voor een wat duurder model gaan (vanaf € 350).

Waar kun je telefoons kopen zonder abonnement?

In verschillende webshops kun je een telefoon zonder abonnement kopen. Bijvoorbeeld via een telefoonprovider, maar ook een telefoonwebshop. Of doe dit via Bol.com, hier vind je misschien wel de meeste smartphones bij elkaar. Waaronder ook heel veel goedkope modellen.

Bekijk smartphones

Wet kopen op afstand

Bestel je een smartphone of telefoon online? Dan geldt voor jou de Wet kopen op afstand. Dit betekent dat je recht hebt op een wettelijke bedenktermijn. Die bedenktermijn moet 14 dagen bedragen, maar webshops maken er vaak 30 dagen van.

Binnen de wettelijke bedenktermijn mag je het product zonder reden terugsturen. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag terug. Uiteraard mag de telefoon niet intensief gebruikt zijn. Even uitproberen is natuurlijk wel toegestaan, maar ga niks instellen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial