Golfkar voor de openbare weg

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Golfkarren tref je niet alleen op het golfcircuit maar steeds vaker op de openbare weg aan. Of dit ook maag, dat is weer een andere zaak. Wil je met een golfkar op de openbare weg rijden, dan moet je over het juiste model beschikken. Er zijn bijvoorbeeld elektrische scooters die je tot golfkar ombouwt. Verder mag je met een goedgekeurde (elektrische) kar op kenteken de openbare weg op.

Van e-scooter naar golfkar

Een echte golfkar is praktisch bij gebruik op de golfbaan. Hij biedt veel ruimte, maar je mag er niet mee de openbare weg op. Wil je een model dat zowel geschikt is voor op de golfbaan als op de openbare weg? Dan zou je aan een ombouwbare elektrische scooter kunnen denken. Dat is de enige optie om zonder al te hoge kosten toch met een soort golfkarretje rond te rijden.

Het voordeel van een elektrische scooter is dat hij stabiel, betrouwbaar en van een hoge kwaliteit. Bovendien is hij energiezuinig, kostenbesparend en onderhoudsvrij. Vertrouw op comfortabele ritten van en naar het werk, de golfbaan, het centrum of familie en vrienden. Aangekomen op de golfbaan? Wanneer je aan kunt tonen dat je de elektrische scooter ook als golfkar gebruikt, dan is hij op de golfbaan toegestaan. Dit geldt ook voor de elektrische fiets inclusief tas, waarin je de clubs en andere golfspullen opbergt.

Bekijk elektrische scooters – inclusief prijs!

Achterop en als zijdrager

Tijdens de rit naar de golfbaan vervoer je de tas inclusief golfspullen aan de achterzijde van de elektrische scooter. Plaats bij aankomst de golfdrager aan de zijkant: zo grijp je heel makkelijk een golfclub of andere benodigdheden. De drager is van hoge kwaliteit en kan het gewicht van al je golfclubs aan.

Geen aantasting van het gras

Met een normale scooter of brommer mag je het golfcircuit niet betreden: dit tast het gras aan. De elektrische scooter of fiets heeft bredere banden dan normaal. Dit zorgt voor een betere grip op de ondergrond. Maar misschien nog wel het belangrijkste, brede banden laten geen schadelijke sporen achter.

Naar golftassen

Een golfkar voor de openbare weg

De combinatie elektrische scooter met een golftas of golfhouder maakt deze geschikt voor de openbare weg. Hierbij is de e-scooter een betere keuze: veel golfkarren mogen namelijk nooit op de openbare weg rijden. Dit mag alleen met goedgekeurde elektrocars die op kenteken worden gezet.

Bovendien is de elektrische scooter multifunctioneel. Je gebruikt hem voor woon-werkverkeer, dagtripjes, een boodschap doen maar ook natuurlijk voor je rit naar de golfbaan. Of na afloop naar het terras waar je vrienden op je wachten. Met een modern model mag je gezien worden!

Geen autorijbewijs nodig

Wie een elektrische golfkar aanschaft en hier de openbare weg mee opgaat heeft een rijbewijs B (autorijbewijs) nodig. De e-scooter valt onder de (elektrische) brom- en snorfietsen. Hiervoor heb je een bromfietsrijbewijs (categorie AM) nodig, maar een motorrijbewijs of autorijbewijs is natuurlijk ook mogelijk. Voor mensen zonder autorijbewijs is het dus veel makkelijker om met de e-scooter de openbare weg op te gaan.

Geldt er een helmplicht voor de e-scooter die als golfkar inzetbaar is? Voor brommers en scooters met een maximale snelheid van 25 km/h geldt in 2022 nog geen helmplicht. Toch is het belangrijk om hier in de toekomst rekening mee te houden: er zijn plannen om dit verplicht te stellen.

Maak kennis met de golfhouder

Nog niet in het bezit van de e-scooter? Je bekijkt en bestelt hem heel eenvoudig online. Mocht je toch nog twijfelen, bedenk dan dat je gebruik maakt van de zichttermijn. Dit betekent dat je zonder opgaaf van reden de elektrische scooter terug mag sturen (of laten ophalen).

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Golfkar voor de openbare weg
Schuiven naar boven