Gps tracker voor kleine hond – dit zijn de beste opties

De beste gps tracker voor de kleine hond past perfect om de hals. Je hoeft de halsband niet in te korten en het dier verliest de tracker niet. De volgende modellen zijn uitermate geschikt voor kleine hondenrassen waaronder de teckel, Cavalier King Charles-Spaniël, Chihuahua en nog veel meer.

Weenect DOGS² GPS Tracker

  • Aan elke halsband te bevestigen
  • Prijsindicatie: € 49,90

Dit model is zeker de beste gps tracker voor kleine honden. Je bevestigt hem aan elke halsband, of het nu om een groot of klein ras gaat. De tracker zal door het gewicht aan de onderzijde van de hals hangen en is niet hinderlijk voor het dier.

Dit model waarschuwt bij het weglopen van de hond, vooraf stel jezelf een veilige zone in. Bekijk realtime waar de hond zich bevindt of kijk achteraf de geschiedenis terug. Alles is te bezichtigen via de bijbehorende app voor iPhone of androïd. De batterij van de tracker gaat maar liefst 72 uur mee.

Uiteraard is deze gps tracker volledig waterdicht. Dit is een hele geruststelling, want hij blijft door weer en wind goed werken. Sluit een maandelijks abonnement zonder verplichtingen af of ga voor een eenjarig- of driejarig voordelig abonnement.

Bekijk Weenect DOGS² GPS Tracker

Nuvance – compact model

  • Verstelbare halsband
  • Prijsindicatie: € 79,95

Dit model is voorzien van een verstelbare halsband. Het is de beste gps tracker voor de kleine hond, maar ook geschikt voor katten. De minimale verstelbare lengte bedraagt 25 cm. Dit is geschikt voor kleine honden zoals de Jack Russel, Yorkshire terriër, Boomer, shih tzu, lhasa apso of West Highland White terriër. Afhankelijk van de bouw zou deze gps tracker ook geschikt kunnen zijn voor een chihuahua.

Deze halsband is voorzien van een ingebouwde tracker. Je laadt hem eenvoudig op via de bijgeleverde magnetische oplaadkabel.

Het model is volledig waterdicht en werkt tot op 5 meter nauwkeurig. Stel vooraf een veiligheidsbereik in en ontvang een waarschuwing wanneer de hond zich buiten deze grenzen begeeft. Ook nu is er een abonnement nodig om realtime de locaties te bekijken. Dit doe je via de bijbehorende app op je smartphone of tablet. Goed om te weten: om de 5-10 minuten ontvang je de nieuwste en meest actuele locatie.

Naar Nuvance

Tractie gp

  • Hoge kwaliteit
  • Prijs: € 35

Naast de bovenstaande verkrijgbare modellen heb je ook Tractive gps. Dit is een specifiek merk dat dezelfde werking heeft als alle andere modellen. Het systeem werkt prima en is van een goede kwaliteit.

Hoe werkt Tractive gps? Je volgt live de activiteiten of locatie van de hond of kat. Elke 2-3 seconden ontvang je een locatie update. Deel de locatiegeschiedenis met vrienden of familie. Eventueel stel je een virtuele omheining vast, en ontvang je een melding wanneer de hond deze zone verlaat. Deze tracker bevestig je aan de halsband of het hondentuigje. Een abonnement is vereist, vanaf € 4 per maand.

Naar Tractive gps

Gps tracker hond zonder abonnement

Veel gps trackers werken inclusief abonnement. Dit is nodig om de locatie naar je smartphone of computer door te sturen. Dat versturen werkt namelijk over het internet, en dat is helaas niet gratis. Toch zijn er wat opties om zonder abonnement gebruik te maken van dit apparaatje.

Wat is de beste gps tracker zonder abonnement? Dan kom je bij een model met prepaid simkaart uit. Het alternatief is een Bluetooth gps tracker. Dit kleine en lichtgewicht apparaatje bevestig je aan de halsband van de hond, kat, konijn, rugzak of sleutels.

Let op want dit soort modellen heeft een maximaal bereik van 60 meter. Bovendien moet je vooraf via Bluetooth connectie maken (smartphone – tracker). Het voordeel is dat deze tracker waarschuwt wanneer de hond te ver weg loopt. Ideaal bij gebruik in het donker of op vakantie. Ontvang een waarschuwing op je smartphone wanneer de tracker buiten het standaardbereik komt, zodat je direct in actie kan komen.

Het is aan te raden om voor een model met een groot bereik te gaan (50 of 60 m).

Bekijk Bluetooth GPS Trackers

Wat is de beste GPS tracker voor hond?

Koop niet de eerste de beste tracker voor de kleine hond. Het is er vooral belangrijk dat deze aan je wensen en verwachtingen voldoet. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten:

  • Waterdicht
  • Eventueel met verstelbare halsband
  • Makkelijk te bevestigen
  • Groot bereik

Er zijn geen specifieke merken die beter uit de test komen. Nagenoeg alle gps trackers werken goed tot uitmuntend. Let ook op het gebruik van een prepaid simkaart of een abonnement afsluiten. Een prepaid simkaart kan uiteindelijk hoge kosten met zich meebrengen. Bovendien valt het systeem uit wanneer er niet voldoende beltegoed op de simkaart staat.

Een abonnement sluit je per maand of per jaar af. Een jaarlijks abonnement is voordeliger, je bent omgerekend tussen de € 3 en € 5 per maand kwijt. Een voordelig bedrag om je hond dag in dag uit te traceren.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com