Gratis Formule 1 kijken – beste alternatieven voor betaalde zenders

Sinds Ziggo geen F1 uitzendrechten meer heeft is het steeds lastiger om de race te volgen. Een dure betaalzender is niet altijd een optie. Gratis Formule 1 kijken?  Dit kan op verschillende manieren. Van Formule 1 live stream tot ontvangst via de televisie, bekijk de beste methoden.

Tip: met een van deze tablets kijk je altijd en overal (gratis) Formule 1

kerstboom opzetten

Kerstboom opzetten?

Doe het met een kerstboomstandaard

ViaPlay – Ziggo of KPN

Abonnees van Ziggo of KPN krijgen (tijdelijk) korting op de betaalzender Viaplay. Zit je bij een andere aanbieder dan kun je nog steeds Viaplay bekijken, maar ontvang je die korting niet. Viaplay zendt niet alleen de F1-races uit maar heel veel sporten waaronder voetbal, basketbal of boksen. Het is dus een zender voor de echte sportliefhebbers.

Bij ViaPlay is gratis Formule 1 kijken helaas niet mogelijk. Je kunt namelijk geen gratis proefabonnement nemen. Maar met die korting betaal je gedurende het eerste jaar ongeveer € 8,25 per maand.

F1 TV Pro

Ook niet direct gratis maar in ieder geval wel voordeliger dan ViaPlay: het bekende F1 TV Pro. Richt zich alleen op de F1 races maar heeft ook ontzettend veel achtergrondinformatie en interessante video’s beschikbaar. Kijk live naar de Formule 1 en schakel tussendoor naar de boardcamera’s of krijg een overzicht van alle belangrijke data te zien.

Abonneren op F1TV is met korting mogelijk voor ongeveer € 5 per maand. Hierna betaal je meer, maar nog steeds goedkoper dan de eerste. Vanaf juni 2022 is er trouwens Nederlands commentaar bij alle races beschikbaar.

Gratis Formule 1 kijken – Duitse RTL

De Duitse zender RTL zendt een aantal F1 races live uit. Helaas geldt dit niet voor alle races maar ze hebben wel een deal kunnen sluiten om er een aantal uit te mogen zenden. Deze Duitse zender ontvang je gewoon op je televisie, bijvoorbeeld via Ziggo of KPN.

Het commentaar is uiteraard in het Duits. Vind je dit vervelend, zet het geluid dan uit en GrandprixRadio aan. Zo hoor je gewoon Nederlands commentaar tijdens de uitzending.

Formule 1 live stream

ViaPlay bekijk je via de televisie of live stream. F1 TV betreft altijd live stream, en dat kun je uiteraard ook naar je televisie streamen.

Wil je gratis Formule 1 live streamen? Dit kan middels een VPN. Je kijkt dan naar buitenlandse streams zodat je zonder te betalen de races volgt. Niet altijd legaal, maar dat heeft bijna niemand in de gaten.

VPN – beschikbare zenders en streams

Om gratis formule 1 te kijken heb je in ieder geval een VPN nodig. Dat regel je online of je koopt een compleet pakket, geschikt voor één tot meerdere apparaten. Een aanrader is McAfee Total Protection waarbij je niet alleen gebruik maakt van een goede VPN maar ook bescherming voor 10 apparaten. Inclusief antivirusbeveiliging.

Bekijk McAfee Total Protection

Heb je de VPN geïnstalleerd? Kijk dan gratis Formule 1 via:

  • ABC – Amerikaans televisienetwerk
  • RTL Zwee – televisiekanaal vanuit Luxemburg
  • C8 – Frans commercieel televisiekanaal
  • ServusTV – tv-station uit Oostenrijk

Ga je liever voor Formule 1 live stream? Dan zijn dit met of zonder VPN de opties:

  • HesGoal
  • F1 Streams
  • TotalSportek
  • CricHD

Houd er wel rekening mee dat deze websites niet over de uitzendrechten beschikken. Ze zijn illegaal bezig en het kijken hierna is (waarschijnlijk) ook niet toegestaan. Dankzij de VPN-verbinding is niet duidelijk wie er kijkt, dus de pakkans is betrekkelijk klein.

Nog een aantal alternatieven

Gratis Formule 1 kijken kan met of zonder VPN ook met onderstaande alternatieven.

VipBox – website met een overzicht van live sports streaming en online tv. Betreft dus niet alleen F1 maar ook boksen, basketbal, golf, voetbal en tennis. Let op want bij gebruik van deze website wordt soms een browser extensie geïnstalleerd!

Motorsports Stream – deze site linkt door naar gratis F1 live streams. Niet alle linkjes werken perfect, het is dus even zoeken.

StreaGaroo – ook weer een overzicht met verschillende sporten die je live meekijkt. In veel gevallen gratis te bekijken maar er zit ook veel spammy materiaal en reclame tussen.

Hoe kan ik Formule 1 kijken zonder Ziggo?

Het is jammer dat Ziggo de uitzendrechten heeft laten schieten. Die liggen nu in handen van ViaPlay (vanaf 2022). Wil je toch Formule 1 kijken zonder Ziggo, kijk dan hierboven naar de mogelijkheden. Het betreft dan een betaald abonnement of je kijkt (illegaal) via een VPN.

Heeft een van je vrienden een abonnement bij ViaPlay of F1 TV? Vraag dan of je mee mag liften op dit abonnement. Meerdere apparaten kunnen namelijk van een en hetzelfde abonnement gebruik maken.

Kun je F1 terugkijken?

Gratis Formule 1 kijken is achteraf bijna altijd mogelijk. Dit kan gewoon op een legale manier. Ook terugkijken via een betaald abonnement behoort tot de mogelijkheden. ViaPLay geeft je echter beperkt de tijd om Formule 1 terug te kijken.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial