Gratis Italiaans leren -. De beste mogelijkheden

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Italiaans is een prachtige taal. Wil je gratis Italiaans leren dan zal je merken dat dit niet makkelijk is. Aan de andere kant is het zeker niet een van de moeilijkste talen. Binnen enkele maanden heb je de basis onder de knie. Het gaat dan om de gesproken taal, want in schrift kan dit moeilijker zijn. Gratis Italiaans leren? Hieronder de mogelijkheden.

Waarom Italiaans zo moeilijk is

Feit: om een nieuwe taal te leren kun je het beste over een taalknobbel beschikken. Oftewel je pikt nieuwe talen wat makkelijker op. Dit heeft voornamelijk met intelligentie maar ook met interesse te maken. Toch is je intelligentie niet doorslaggevend, maar op welke manier je Italiaans leert. Doe je dit spelenderwijs dan merk je dat het veel makkelijker is om te leren.

Je leeftijd speelt ook wel mee. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om een nieuwe taal aan te leren. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Hieronder drie keer een cursus of app om gratis Italiaans te leren.

Aanrader: Italiaans leren – zelfstudie boeken

Google Translate

Gratis Italiaans leren doe je eigenlijk het beste via Google Translate. Deze dienst is de jaren laatste jaren enorm verbeterd. Vertalingen zien er goed tot zeer goed uit. Je voert een Nederlands woord of een zin in, en Google vertaalt dit naar een door jou ingestelde taal. Kies voor Italiaans. Bekijk de schrijfwijze in het Italiaans maar luister ook goed hoe je het uitspreekt.

Die uitspraak achterhaal je door op het luidsprekertje te klikken. Niet alleen ideaal hoe je Italiaans leert spreken maar ook schrijven. De beste manier om gratis Italiaans te leren, want het kost je geen cent. Als bonus is Google Translate altijd via je smartphone bereikbaar, ideaal wanneer je in Italië verblijft.

Lees ook: Kaart Italië: dit zijn de beste kaarten

Gratis Italiaans leren met een app

Je hebt ook verschillende apps voor je smartphone of tablet. Veel van deze apps zijn gratis, maar soms met beperkte mogelijkheden. Wil je gratis Italiaans leren vanaf je smartphone? De volgende apps zou je eens uit kunnen proberen:

  • Leer Italiaans (ATi Studios)
  • Italiaans A1 voor beginners (Mobiteach LLC)
  • Italiaans leren. Praat Italiaans. (Bluebird Languages)
  • Babbel

Bovenstaande apps worden regelmatig bijgewerkt dus zijn ook actueel. Je leert gratis Italiaans, maar soms biedt een abonnement je wat meer mogelijkheden. Heb je voor een van bovenstaande apps betaald en ervaar je problemen? Dan kun je het beste contact opnemen met de appontwikkelaar. Bijvoorbeeld via de Google Play Store, hier willen ze vrij snel op reageren. Een e-mailadres staat vaak ook in de app zelf, zodat je rechtstreeks contact opneemt.

Falo’s Italiaanse School

Via de website van Falo’s Italiaanse School ontvang je 22 gratis lessen Italiaans. Dankzij deze lessen leer je alles over uitspraak, grammatica, lidwoorden en nog veel meer. De website is opgedeeld in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld huisdieren, afkortingen, vakantie, feestdagen en nog veel meer. Moet je in het Italiaans bellen? Geen probleem, in de categorie ‘bellen’ zie je de meest gebruikte woorden voorbijkomen.

Gratis Italiaans leren is via deze website zeker mogelijk. Enig nadeel is dat er geen uitspraak bijstaat, en dat maakt het weer lastig. Daarom niet de allerbeste keuze om van hieruit Italiaans te leren spreken. Maar wanneer je Italiaans schriftelijk onder de knie wil krijgen dan is dit een prima optie.

Zo leer je makkelijk Italiaans

Wil je niet binnen enkele maanden maar weken Italiaans kunnen spreken? Dan is het handig wanneer je omgang met Italianen hebt. Bijvoorbeeld telefonisch of via een gesproken chatdienst. Kijk ook eens naar Italiaanse kinderprogramma’s. Misschien vind je het niks maar het voordeel van een kinderprogramma is dat de taal heel eenvoudig is.

Bekende Italiaanse zenders zijn Rai Storia, Rai News 24, Rai Uno, Rai Due, Rai Tre, en Mediaset Italia. Niet op alle zenders vind je kinderprogramma’s terug, maar wanneer je wat verder gevorderd bent kun je ook eens naar een Italiaanse nieuwszender kijken.

Verder is het handig om altijd een Italiaans woordenboek bij de hand te hebben. Neem bijvoorbeeld het Van-Dale-beeldwoordenboek op reis (Italiaans). Dit bevat meer dan 1000 veelvoorkomende woorden die je tijdens je vakantie of zakenreis zeker gebruikt.

Bekijk Van Dale beeldwoordenboek (Italiaans)

Leg dit woordenboek in de auto of stop het in je koffer. Zo communiceer je makkelijker met Italianen, dat is echt waar.

Andere landen waar Italiaans wordt gesproken

In Italië wordt, logisch, Italiaans gesproken. Maar er zijn ook andere landen waar ze Italiaans spreken. In Zwitserland is het Italiaans een officiële taal. Ook in San Marino en Vaticaanstad wordt deze taal gesproken. Gratis Italiaans leren is dus niet alleen praktisch wanneer je naar Italië reist, maar ook naar een van de andere landen. Bovendien is het gewoon een prachtige taal, en zal iedereen je erom bewonderen.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Gratis Italiaans leren -. De beste mogelijkheden
Schuiven naar boven