Gratis verhalen lezen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Even ontspannen of wegdromen bij een (kort) verhaal. Gratis verhalen lezen kan gewoon online, maar er zijn ook wat gratis fysieke verhalen verkrijgbaar. De makkelijkste manier is via het internet, waarbij je een pdf- of epub- bestand downloadt en leest op een moment dat het je uitkomt. Dus ook wanneer je geen toegang tot het internet hebt. Handig!

Korte en lange verhalen

Wil je gratis verhalen lezen? Vaak gaat het dan om korte verhalen. Een kort verhaal kenmerkt zich door het aantal woorden, dat tussen de 5000 en 15.000 ligt. Meestal worden korte verhalen gebundeld in een verhalenbundel. Het voordeel van korte verhaaltjes is dat je deze in één adem uitleest. Of in ieder geval op een en dezelfde middag of avond.

Gratis verhalen lezen in de vorm van dikkere boeken of langere verhalen kan natuurlijk ook. Je bent dan vaak enkele dagen bezig. Lees je een verhaal online dan is het even opletten waar je gebleven bent.

Bekijk betaalbare e-books

Gratis verhalen lezen: de beste tips

Je zoekt gratis boeken of verhalen. Meestal kom je dan bij gratis ebooks uit, maar heel soms worden er gratis fysieke boeken uitgedeeld. Lees onderstaande tips goed door, dan weet je ook waar je gratis verhalen leest.

Sweek – app met gratis boeken

Voor smartphone of tablet is er de applicatie Sweek. Hier vind je vele gratis boeken, vaak geschreven door startende en nieuwe schrijvers. Maar soms zitten er ook gratis verhalen van bestsellerauteurs tussen. Installeer deze app op je mobiele toestel, laptop of pc. Je leest de verhalen online of offline, net wat jou uitkomt.

Google Play Store

Google heeft zijn eigen reader voor digitale boeken. Het gebruik van deze app is gratis. Daarnaast kun je vele gratis verhalen lezen, simpelweg door in Google Boeken naar beschikbare titels te zoeken. De reader app stat vaak standaard op een Android smartphone geïnstalleerd, maar je vindt hem ook via de Google Play Store. Via deze dienst kun je ook Google boeken vinden. -> Google Play Boeken

Gratis online verhalen lezen (websites)

Geen interesse in een ebook? Voor sommigen is het lastig om een ebook via een e-reader of op de smartphone te lezen. Daarom zijn er voldoende websites waar je gratis verhalen leest, zonder dat dit iets kost. Je hebt hier wel altijd een internetverbinding voor nodig. Op de volgende websites kun je gratis verhalen lezen:

Verhaaltjesvoorlezen.nl – korte voorleesverhaaltjes voor kinderen. Website is niet meer zo actueel maar er staan nog voldoende gratis verhaaltjes op.

Verhaaltjes.net – korte verhaaltjes voor kinderen. Als luisterboek of als PDF download.

1001KorteVerhalen.nl – gratis verhalen lezen voor volwassenen, maar er staan ook kinderverhalen tussen. Duidelijk geordend in verschillende categorieën.

Reddit – ook via de populaire website Reddit lees je gratis verhalen. Gebruik bijvoorbeeld de zoekfunctie r/shortstories waardoor je korte verhalen van veelal onbekende auteurs voorgeschoteld krijgt. De meeste verhalen zijn wel Engelstalig.

Gratis verhalen downloaden

Het is ook mogelijk om gratis verhalen te downloaden. Handig wanneer je onderweg bent of op vakantie. Je leest je favoriete verhaal waar en wanneer het je uitkomt. Gratis verhalen downloaden kan bij de volgende websites:

Ereaders.nl – gratis ebooks downloaden. Voor het lezen van digitale boeken heb je wel een e-reader nodig, die koop je al vanaf € 80.

Bekijk e-readers

Sweek app – deze applicatie heb je eerder al voorbij zien komen. Hier kun je gratis verhalen downloaden zodat ze ook offline beschikbaar zijn. Installeer deze op je apparaat, hierdoor heb je altijd toegang tot de beste gratis verhalen.

Korte verhalen in PDF

Wanneer je interesse hebt in gratis verhalen lezen of gratis verhalen downloaden, kies dan bij voorkeur voor een pdf-bestand. Voordeel hiervan is dat je dit bestand op vrijwel elk apparaat kunt openen. Dit kan uiteraard op een e-reader maar ook op een computer of laptop, tablet of smartphone.

Korte verhalen in PDF zijn algemeen verkrijgbaar, zie de websites en applicaties hierboven. Wanneer je een lang of kort verhaal als epub downloadt dan heb je in veel gevallen toch een e-reader nodig.

Verhalen online luisteren: gratis

In plaats van het lezen van gratis verhalen kun je er ook naar luisteren. Tegenwoordig zijn luisterboeken helemaal in. Je leunt achterover en luistert alleen maar naar het verhaal dat verteld wordt. Net als vroeger toen je ouders je voorlazen. Alleen zijn de meeste luisterboeken voor volwassenen, van spannend tot romantiek en van horror tot drama.

Verhalen online kan via verschillende websites en applicaties. Bijvoorbeeld via bibliocenter.nl waar je meer dan 3000 gratis luisterboeken vindt. Of de website detweedeverdieping.nu, ook weer met luisterboeken. Gratis te downloaden zodat je op elk gewenst moment de verhalen offline beluistert.

Heb je al eens van radio boeken gehoord? Dit zijn luisterverhalen met een duur van ongeveer 30 minuten, speciaal geschreven voor de website deburen.eu. Via deze website vind je dan ook die gratis luisterverhalen. Geniet ervan.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Gratis verhalen lezen
Schuiven naar boven