Grote vaas

Een grote vaas kopen? Dit staat prachtig op het dressoir, de vensterbank of misschien wel op de grond. Er is voldoende keuze in grote vazen. Bijvoorbeeld de klassieke Chinese vaas, het transparante of het Delfts blauw model. Maar je hebt natuurlijk ook de moderne grote vaas. Kortom, je vindt altijd wel iets dat binnen je interieur past.

Voor de woonkamer of ter decoratie

Een grote vaas in de woonkamer, dat staat altijd. Het gaat hier om opvallende en moderne decoratie. Hieronder vind je wat tips en ideeën wat je allemaal met een grote vaas kunt doen. Bijvoorbeeld een grote vaas met droogbloemen. Voordeel van droogbloemen is dat dit altijd goed blijft, of het nu zomer of winter is. Zo kun je de droogbloemen nog eens afwisselen.

Een grote vaas met pluimen staat ook erg decoratief. Denk hierbij aan die bruine, witte of beige pluimen maar bijvoorbeeld ook pauwenveren. Vaak wordt hier een grote vaas van glas voor gebruikt, zodat je alles goed ziet. Een absolute aanrader voor het moderne, klassieke of landelijke interieur.

Grote vaas zwart, wit of een andere kleur

Moet je nu voor een grote vaas zwart, wit, doorzichtig of een andere kleur gaan? Dat hangt er helemaal vanaf waar je hem precies neer gaat zetten. Maar ook wat je persoonlijke voorkeur is. Een grote vaas van glas past misschien minder goed op de vensterbank. Zonlicht wat hier doorheen valt zal vervolgens weerkaatsen, dit is soms hinderlijk.

Een zwarte en een witte vaas zijn een van de meest populaire items. Dit komt omdat deze kleuren neutraal zijn. Dat past prima bij hout, metaal, kunststof maar ook bij allerlei kleuren. Daarnaast heb je natuurlijk de lange vazen in goud, mint, delfsblauw of met vrolijke prints zoals de jungle, safari of topical vaas.

Wat kost een hoge vaas?

Een grote vaas staat ook wel bekend als hoge vaas. Veel mensen kijken bij de Action of IKEA, want daar hebben ze soms ook leuke grote vazen. De kwaliteit is natuurlijk wel minder dan wanneer je voor een goed merk gaat. Toch hoeft kwaliteit niet duur te zijn. De prijs van een grote vaas met een hoogte vanaf 50 cm ligt tussen de € 45 en € 100. Ga je voor een zeer hoge vaas vanaf 90 cm dan ben je tussen de € 200 en € 300 kwijt. Maar dan heb je ook een joekel van een vaas.

Overigens is een hele hoge vaas vanaf 90 cm alleen geschikt voor plaatsing op de grond. Is de vaas bedoeld voor op de kast of vensterbank, kies dan voor een hoogte variërend van 30 cm tot 60 cm. Hoger hoeft echt niet, dit maakt het alleen maar onstabiel.