GTA 6 binnenkort al verkrijgbaar – alles wat je moet weten

Grant Theft Auto 6, ook wel afgekort tot GTA 6, komt sneller uit dan verwacht. De meeste spelers zijn op GTA 5 uit 2013 wel uitgekeken. Daarom is het zo goed dat we ons binnenkort op GTA 6 kunnen storten. Wanneer hij precies uitkomt, wat je kunt verwachten en waar je hem kunt kopen? Dat ga je nu ontdekken.

Van deel 1 tot 6

Grand Theft Auto is wereldwijd een groot succes. Het is een van de meest verkochte computerspellen, waarbij het vele records heeft verbroken. GTA 6 is het zesde spel in de serie. Het is beschikbaar voor verschillende PlayStation versies, Xbox series en Windows.

Heb je de oudere versie nog niet in je bezit? Zorg dat je deze in huis hebt, zo maak je er een collectorsitem van.

Bekijk GTA 5

GTA 6 kopen: vanaf deze datum is dit mogelijk

Lange tijd liep de ontwikkeling van GTA 6 vertraging op. Bedenk maar eens dat GTA 5 in 2013 uitkwam, dus er zit een flinke tijd tussen deel 5 en deel 6. Volgens een journalist zou GTA 6 in 2022 uitkomen. Hier ontstond veel rumoer over, later bleek het om een verkeerde interpretatie te gaan.

De vraag is nu: wanneer kun je GTA 6 kopen? Ontwikkelaar Rockstar laat hier vooralsnog niks over los. Toch is het de verwachting dat het zesde spel uit de serie uiterlijk 2023 op de markt komt. Ondertussen kun je heel eenvoudig controleren of hij al beschikbaar is:

Check de beschikbaarheid

Staat hij er nog niet tussen? Dan is het nog even afwachten. Ondertussen kun je wel bekijken wat je van GTA 6 kan en mag verwachten.

De trailer

Er is inmiddels al een GTA 6 trailer in omloop. Houd er echter rekening mee dat dit niet de officiële trailer is. Opgezet door een grote fan, en misschien klopt een gedeelte wel wat in de trailer staat. Maar goed, dan kan eigenlijk iedereen een GTA 6 trailer bedenken. Op de eindstreep is deze trailer niet de moeite waard, wacht liever op de officiële trailer van Rockstar zelf.

Fictieve locaties in GTA 6

Net als in andere delen van Grand Theft Auto kun je in GTA 6 ook wat interessante fictieve locaties verwachten. Deze locaties zijn gebaseerd op grote Amerikaanse steden. Gespeculeerd wordt dat de stad Miami erbij zit, iets wat er in de vorige versie nog niet was. In GTA 5 is wel Vice City aanwezig, deze stad is de fictieve versie van Fort Lauderdale (Miami).

Hoe dan ook, GTA 6 gaat zich toch weer in een Amerikaanse staat afspelen. Het is ondenkbaar dat Rockstar voor een ander werelddeel kiest.

Realistische AI rijervaringen

GTA 6 moet groter dan groot worden. In een digitale wereld waarin alles heel realistisch lijkt, kan de ontwikkelaar van deze game natuurlijk niet achterblijven. Je kunt in ieder geval realistische AI rijvaardigheden verwachten. AI staat voor kunstmatige intelligentie waarbij computergraphics, wetenschap en robotica samengaan. Het resultaat: het lijkt alsof je echt in het spel zit. Letterlijk.

De ontwikkeling van AI videogames is lastig, dit zou kunnen verklaren waarom GTA 6 zo lang op zich laat wachten.

Verder worden er meer realistische wapens, wapenopslagcapaciteit en voertuigen verwacht. Maar ook meer en betere NPC interacties. Dat zijn tenminste de verwachtingen van fans, of Rockstar hier ook gehoor aan geeft dat is weer een andere zaak.

Verwachtingen omtrent GTA 7

Het is natuurlijk nog lang niet zover maar na GTA 6 komt GTA 7. Tenminste, als Rockstar er dan nog zin in heeft. Blockchain games zijn het inmiddels helemaal. Het is dan ook niet ondenkbaar dat GTA 7 op de blockchain beschikbaar is.

Het is nog even speculeren maar mogelijk zou GTA 6 ook iets met NFT’s doen.  NFT betekent non-fungible token, dit is een niet vervangbare token. De technologie is gebaseerd op cryptocurrency bitcoin. NFT’s games worden steeds populairder. Hierbij krijgen gebruikers een digitaal eigendomsbewijs waarbij ze de enige zijn die bepaalde dingen binnen de game bezitten.

Dit zou betekenen dat je binnen GTA 7 unieke dingen maakt of koopt, maar je kunt natuurlijk ook dingen verkopen. Het is een beetje op de zaken vooruit lopen maar GTA 7 zou zeker van deze techniek gebruik moeten maken. Als Rockstar slim is dan is de NFT al binnen GTA 6 beschikbaar.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com