Haargel

Als je haar maar goed zit. Daarom heb je dus haar gel, een van de meest gebruikte stylingsproducten. Gel is in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo heb je de professionele haargel of de voordelige geprijsde producten. Voor elk type haar is er wel een geschikt stylingproduct. Bekijk van tevoren of je zwaar, dun, dik, krullend of broos haar hebt. Dit soort zaken speelt namelijk mee in de keuze van haargel.

Haargel kapper of drogist

Heb je het haar al eens door de kapper laten stijlen? Je merkt dat een haargel kapper wat langer blijft zitten. Dat kan kloppen, kappers gebruiken alleen de allerbeste stylingproducten. Die zijn van een hoge en stevige kwaliteit. Hierdoor blijft je haar gedurende de dag perfect in model. De kapper haargel is natuurlijk ook voor consumenten verkrijgbaar.

Is een haargel van de drogist minder goed? Nee hoor, deze is in sommige gevallen net zo goed. Dan moet je uiteraard wel voor de betere merken gaan. Denk hierbij aan Kevin Murphy of L’anza. De haargels van Andrelon, Nivea of Taft behoren tot de zogenaamde middenklasse. Een huismerk haargel is geschikt voor mensen met een laag budget maar houdt slechts enkele uren.

De beste haargel

Je kunt je afvragen wat de beste haargel is. Dat hangt er helemaal vanaf wat je wensen zijn. Maar ook hoe lang je haar in model moet zitten. Kies in ieder geval een gel die qua sterkte ook echt bij je past. Op de verpakking of bij de beschrijving vind je bijna altijd een nummering. Hoe hoger het nummer, hoe sterker de gel is.

Je hebt ook haargel zonder parfum, parabenen, alcohol of siliconen. Veel mensen noemen dit ‘haargel zonder troep’, maar je zou het ook natuurlijke of biologische haargel kunnen noemen. De prijs kan makkelijk 4 tot 5 keer hoger liggen dan bij een normale gel.

Gel voor krullen, kroeshaar en nog veel meer

Veel mensen hebben krullen, maar het kan ook dat je last hebt van kroeshaar. Dit laatste is natuurlijk geen pretje. Gelukkig kun je met de meest eenvoudige gels het kroeshaar oplossen. Je hebt uiteraard ook speciale gel voor kroeshaar, dit werk nog beter. Heb je juist steil haar? Kies dan voor een gel met een hoge hold (hoger nummer).